Positie Vloet bij Roda JC verder ondermijnd

De bekerblamage tegen Go Ahead Eagles heeft de positie van Wiljan Vloet als trainer van Roda JC verder ondermijnd. Nol Hendriks kon zijn mening niet meer voor zich houden, terwijl ook de onrust in de spelersgroep is gegroeid.

Positie Vloet bij Roda JC verder ondermijnd

Vloet lag door tegenvallende prestaties in de Holland Casino Eredivisie al onder vuur, maar na de uitschakeling in de Amstel Cup door Go Ahead Eagles is het er niet veel beter op geworden voor de geplaagde trainer. 'Ik wist dat het ging stormen, maar het lijkt er op dat nu alle sluizen open gaan', doelde Vloet in De Limburger onder meer op de openlijke kritiek van Nol Hendriks.

Zelf weigert hij de eer aan zichzelf te houden. 'Ik ben niet iemand die de handdoek gooit. Ik ben een knokker en wil er alles aan blijven doen.' De vraag rijst of hem dat is gegund. Hendriks, in het bestuur verantwoordelijk voor het technische beleid, kon in ieder geval zijn kritiek na de 2-0 nederlaag in Deventer niet meer binnenkamers houden. 'Dat mag ook wel een keer', zei hij tegen de Limburgse zender L1. 'De mensen mogen ook mijn gedachten een keer weten.' De kritiek van Hendriks liegt er niet om. 'Zeven man achter de bal en maar drie ervoor. Dat vind ik te weinig.' Bovendien zette hij de nodige vraagtekens bij de wissels die Vloet doorvoerde.

De positie van Vloet staat officieel (nog) niet ter discussie. 'We hopen hem nog lang hier te hebben. Ik heb nooit niet gedacht aan een nieuwe trainer, ook niet voor het nieuwe seizoen', aldus Hendriks. Officieel is er binnenkort een evaluatie van de afgelopen periode, waarbij naar alle waarschijnlijkheid ook ter sprake komt hoe de toekomst eruit ziet.

Ondanks de zalvende woorden van de clubleiding is er meer dan alleen de prestaties die de huidige positie van Vloet ondermijnen. De spelers hebben ook steeds meer moeite met hun trainer. Een signaal van de afbrokkelende steun vanuit de selectie is de reactie op de strafmaatregel na het bekerdebacle.

Vloet wil dat de spelers de fans die naar Deventer waren afgereisd schadeloos stellen. De boetedoening viel niet goed bij de spelersgroep. 'Als we winnen is dat te danken aan iedereen, tot aan het keukenpersoneel aan toe. Nu we verliezen zijn zeventien spelers de lul', zei oudgediende Ger Senden in De Limburger.

Historisch besef zet alles in een opmerkelijk perspectief. Ruim drie jaar geleden moest trainer Jan van Dijk het veld ruimen na een 4-1 nederlaag in de Galgenwaard. Zondag moet Roda JC alle sores wegspelen in Utrecht...

Bekijk hier al onze video's