Portugese media zien Benfica lijden tegen PSV, Gakpo valt in de smaak

PSV verloor woensdagavond de eerste wedstrijd van Benfica (2-1) in het tweeluik van de play-offs in de Champions League, maar maakte in Lissabon indruk op Portugese media. De sportkranten in Portugal zagen dat Benfica het vooral na rust moeilijk had met de ploeg van Roger Schmidt.

'De Adelaars lijden, maar zegevieren', kopt A Bola, de dagelijkse sportkrant in Portugal. 'Benfica gaat met een voorsprong naar Eindhoven.' Op de voorpagina spreekt Benfica-trainer Jorge Jesus het vertrouwen uit in zijn ploeg. 'We gaan naar PSV om te winnen.'

Cody Gakpo
Tribuna Expressa gaat in op de rol van Cody Gakpo, die het enige doelpunt van PSV maakte in Estádio da Luz. 'Benfica was in de eerste helft effectief, maar ze lieten het voor rust voorspelbare PSV in de wedstrijd groeien door Cody Gakpo, de beste speler aan de kant van PSV. Alles is nog open voor de return en het wordt nog heel moeilijk voor Benfica in Eindhoven. Om de groepsfase te bereiken moeten ze hard aan het werk.'

'Gakpo heeft de beslissing in de tweestrijd uitgesteld tot volgende week dinsdag', schrijft O Jogo. 'Benfica heeft met deze overwinning wel een kostbare voorsprong op weg naar de miljoenen van de Champions League. Ze hebben al één hand in de kluis.'