Portugal wint de slag met Finland en Servië

Portugal stond er in Groep A het beste voor om zich na Polen te plaatsen voor het EK. De ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari maakte geen fout.

Portugal wint de slag met Finland en Servië

Portugal-Finland 0-0Finland moest winnen in Porto, maar kwam in negentig minuten voetballen niet verder dan twee doelpogingen. Ook Jari Litmanen kon de Finnen niet aan de winst helpen. De 36-jarige middenvelder moest zich na 67 minuten laten vervangen door Mika Väyrynen.

Portugal had voldoende aan een punt, maar speelde geenszins op 0-0. Voor eigen publiek waagden de Portugezen achttien doelpogingen, maar scoren deden ze niet. Toch was de doelpuntloze puntendeling voldoende voor Portugal om naar het EK te gaan.

Servië-Polen 2-2Servië had nog een kleine kans, maar moest dan winnen van Polen en ook het afgelaste duel met Kazachstan omzetten in winst. Het bleek een loos scenario. De Serven slaagden zelf niet in hun missie, terwijl ook Portugal niet aan de andere voorwaarde voldeed: verliezen van Finland.

In Belgrado werd nog wel veel gescoord. Twee doelpuntenmakers komen uit in de Eredivisie. SC Heerenveen-spits Radoslaw Matusiak zorgde ervoor dat Polen op 0-2 kwam. Danko Lazovic zorgde na de 1-2 van Nicola Zigic voor de 2-2 eindstand.

Doordat Servië is uitgeschakeld is het goed mogelijk dat Lazovic zaterdag gewoon kan meespelen als PSV op bezoek gaat bij Excelsior. Het inhaalduel met Kazachstan, dat eveneens op die dag wordt gespeeld, doet immers niet meer ter zake.

Bekijk hier al onze video's