Portugal heeft Vietnam geklopt op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De Portugese vrouwen hadden in Hamilton geen kind aan de Vietnamezen en verzuimden om nog veel vaker te scoren.

Portugal
2 - 0
Vietnam
Vietnam

De Portugese vrouwen, die zondag nog nipt verloren van de Oranje Leeuwinnen, moesten de tweede groepswedstrijd op het WK winnen om nog een reële kans te houden op de volgende ronde.

Portugal ging donderdagochtend voortvarend van start, met twee doelpunten van Telma Encarnação en Francisca Nazareth in de 7de en 21ste minuut. Het doel van Vietnam leek bij vlagen op een schiettent, maar de nummer 21 van de wereld verzuimde om met een grotere voorsprong de rust in te gaan.

Na rust was het beeld niet anders. Andreia Cinto en Joana Marchão schoten nog twee keer op de lat, maar Portugal kreeg de bal niet nog een keer langs de Vietnamese doelvrouw, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-0. Uiteindelijk noteerde het Portugal vrouwenelftal 29 schoten in deze wedstrijd.

In de groep van Nederland is Vietnam nu uitgeschakeld. Portugal hijgt de Verenigde Staten en Nederland in de nek, maar weet ook dat het nog tegen de Verenigde Staten moet spelen in de laatste wedstrijd. Portugal moet winnen tegen de nummer één van de wereld om door te gaan naar de achtste finales of gelijkspelen en dan hopen dat Nederland verliest van Vietnam. Al lijkt dat gezien het wedstrijdbeeld tegen Portugal niet heel realistisch.