Portugal heeft niet genoeg aan schitterende assist Ronaldo

Mexico heeft in de slotminuten een nederlaag tegen Portugal voorkomen: 2-2. Daardoor openen beide landen in Groep A van de Confederations Cup met een punt.

De deze week veelbesproken Cristiano Ronaldo stond in de basis bij Portugal en waar hij tot nu toe zijn lippen op elkaar hield over alle commotie over zijn mogelijke vertrek bij Real Madrid, sprak hij in Kazan weldegelijk met zijn voeten. In de twintigste minuut knalde hij tegen de lat en uit de rebound dacht Pepe de score te openen, maar zijn doelpunt werd met behulp van de videoref afgekeurd vanwege buitenspel.

Tien minuten later voorkwam Mexico-doelman Guillermo Ochoa met een uiterste inspanning een eigen doelpunt van Carlos Salcedo, niet te verwarren met zijn 37-jarige bijna-naamgenoot Carlos Salcido die een verleden heeft bij PSV en tegenwoordig voor Guadalajara speelt. Andrés Guardado en de net naar AS Roma vertrokken Hector Moreno gaven de Mexicaanse basisploeg alsnog een Eindhovens tintje. De veelvuldig aan PSV gelinkte Hirving Lozano zat op de bank.

In de 34ste minuut kwam Portugal alsnog op voorsprong, met dank aan een geweldige assist van Ronaldo. Hij leek de aanval dermate te vertragen dat Mexico zich kon hergroeperen, maar vond vervolgens Ricardo Quaresma met een geweldige steekpass. De rechtsbuiten rondde daarop koeltjes af. Het was een terechte voorsprong, maar Mexico kwam nog voor rust op 1-1 door een kopbal van Javier Hernández op aangeven van Carlos Vela.

Doordat de tweede helft lang in balans bleef en niet in grote kansen resulteerde, leek een gelijkspel een logisch gevolg. In de slotfase leek Portugal de winst alsnog naar zich toe te trekken. Ochoa had nog een antwoord op een inzet van invaller André Silva, maar was daarna kansloos op een getoucheerde inzet van Cédric. Direct daarna had Hernández de gelijkmaker op zijn schoen, maar Chicharito maaide in kansrijke positie half langs de bal. Daardoor leek Mexico het duel met lege handen af te sluiten, maar ex-PSV'er Moreno kopte in extremis de 2-2 binnen.

Daardoor is gastland Rusland met drie punten uit een duel de baas in Groep A, gevolgd door Mexico en Portugal met elk een punt. Nieuw-Zeeland staat na de 2-0 nederlaag tegen de Russen van zaterdag laatste.