Portugal blijft koploper na knal Cancelo, Gavi leidt Spanje naar eerste zege

Portugal en Spanje hebben donderdagavond geen fout gemaakt in de Nations League. De Portugezen blijven koploper in Groep 2 van Divisie A door een overwinning op Tsjechië, de Spanjaarden klommen naar de tweede plek door Zwitserland te verslaan.

Portugal
Portugal
2 - 0
Tsjechië
Tsjechië

Portugal en Spanje speelden vorige week donderdag tijdens de eerste speelronde van de Nations League gelijk, waarna La Roja zich stukbeet op Tsjechië. Portugal won mede dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo wel met klinkende cijfers van Zwitserland (4-0) en gaf tegen Tsjechië een vervolg aan die overwinning.

Ronaldo begon wederom in de basis, maar kon zijn indrukwekkende productie van 117 goals niet verder opvoeren. De 37-jarige superster zag rechtsback João Cancelo na ruim een half uur de score openen met een kiezelhard schot. Vijf minuten later verdubbelde Gonçalo Guedes de marge na een pass van Bernardo Silva.

Met FC Twente-middenvelder Michal Sadílek in de basis hield Tsjechië de schade daarna beperkt. Via invallers Vaclac Jurecka en Adam Vlkanova kreeg het na rust zelfs nog kansen op de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer. Desondanks staat Tsjechië met vier punten uit twee duels nog comfortabel derde.

Zwitserland
Zwitserland
0 - 1
Spanje
Spanje

Hekkensluiter Zwitserland verloor donderdagavond namelijk ook zijn derde wedstrijd. Het Alpenland had iets goed te maken na de 4-0 nederlaag tegen Portugal, maar kwam al vroeg op achterstand. Pablo Sarabia opende al na twaalf minuten de score uit een voorzet van Marcos Llorente na balveries in de Zwitserse defensie.

Spanje domineerde vervolgens aan de hand van de uitblinkende Gavi, maar meer doelpunten bleven uit. In de slotfase maakte Zwitserland nog jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit. In de openingsfase wilde Die Nati al een penalty, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük en VAR Danny Makkelie zagen niets in een handsbal van Pau Torres.