Porto-uitblinker krijgt voorkeur boven Antony in Braziliaanse selectie

Reacties

Wenderson Rodrigues do Nascimento Galeno staat op 26-jarige leeftijd voor zijn debuut als international. De aanvaller van FC Porto is bij de selectie van Brazilië gehaald door een afmelding van Gabriel Martinelli.

Porto-uitblinker krijgt voorkeur boven Antony in Braziliaanse selectie
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Brazilië
Brazilië

Daarmee krijgt Galeno de voorkeur boven zestienvoudig international Antony, die bij Manchester United een teleurstellend seizoen kent. De oud-Ajacied wacht na 22 Premier League-optredens nog op zijn eerste bijdrage aan een doelpunt voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Brazilië oefent op 22 maart tegen Engeland en drie later tegen Spanje.

Galeno daarentegen maakt naam door onder meer de enige treffer in het heenduel met Arsenal in de achtste finales van de Champions League voor zijn rekening te nemen. De linksbuiten is met vijf doelpunten en drie assists in zes Champions League-wedstrijden sowieso bezig aan een ijzersterk seizoen op de internationale velden. Ook in de competitie is hij aardig op dreef met zes doelpunten en zes assists.

De aanvaller ligt nog tot medio 2028 vast bij Porto, dat hem twee jaar geleden voor bijna tien miljoen euro overnam van SC Braga. Tweeënhalf jaar eerder bewandelde hij nog de omgekeerde weg voor een bedrag van drieënhalf miljoen euro.

Ten Hag blijft Antony verdedigen: 'Het is gewoon gênant'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.