Porto-trainer sneert: 'Hebben tegen meer dan een club gespeeld'

Reacties

Sergio Conceição, de trainer van FC Porto, was na de nipte nederlaag van zijn ploeg tegen Barcelona woensdagavond niet echt te spreken over de arbitrage. De Portugese oefenmeester insinueerde duistere zaakjes.

Porto-trainer sneert: 'Hebben tegen meer dan een club gespeeld'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Porto, dat in eigen stadion met 0-1 onderuit ging tegen de Blaugrana, schreeuwde twee keer om een penalty die niet werd gegeven, en ook vond de blauw-witte aanhang dat Barça-speler Gavi wel eerder in het Iberische onderonsje zijn tweede gele kaart had mogen zien. Trainer Conceição was na afloop dan ook boos.

'Ik heb het net al een paar keer gezegd, maar we hebben tegen meer dan een club gespeeld', tekende AS op uit de mond van de trainer. Een boodschap met een dubbele lading: aan de ene kant is 'meer dan een club' de letterlijke vertaling van Barcelona's clubmotto Mes Que Un Club, aan de andere kant is het moeilijk om de opmerking van de voormalig buitenspeler los te zien van het omkoopschandaal waar Barcelona als verdachte partij in verzeild is geraakt.

Barcelona is in Poule H koploper na de zege in het buurland. Porto staat op drie punten en zag Shakhtar woensdagavond langszij komen door een knappe zege tegen Antwerp FC. De kampioen van België staat na twee speelronden onderaan.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.