Porto haalt in twee duels met Spartak dubbele cijfers

De eerste halve finalist in de Europa League is bekend: FC Porto heeft zich met speels gemak ten koste van Spartak Moskou geplaatst voor de laatste vier.

In Portugal won de thuisploeg reeds met 5-1, zodat de terugwedstrijd in het koude Moskou min of meer tot een formaliteit verworden was. Toch won Porto, dat zich onlangs tot landskampioen kroonde, in Rusland eveneens met grote cijfers: 2-5.

Na een half uur spelen bracht Hulk de succesformatie van trainer André Villas-Boas op voorsprong. De Braziliaan bekroonde een fraaie solo over de as met een diagonaal schot: 0-1. Met dat doelpunt verdween het laatste restje Russische hoop. Op slag van rust verdubbelde Porto de score. Cristián Rodríguez kopte in de korte hoek raak uit een hoekschop.

Ondanks dat de wedstrijden een gelopen koers was, kregen de toeschouwers nog een alleraardigste tweede helft voorgeschoteld. De bezoekers scoorden nog driemaal (Alejandro Guarin, Radamel Falcao en Rúben Micael), terwijl de thuisploeg eveneens nog twee keer tot scoren kwam (Artem Dzyuba en Ari).

Porto neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Twente en Villarreal. De Spanjaarden wonnen vorige week op eigen veld met 5-1. De heenwedstrijden staan gepland voor 28 april, de returns worden op 5 mei gespeeld. Foto: VI Images