Popescu niet langer Roemeens international

Gheorghe Popescu heeft aangekondigd zich niet langer beschikbaar te stellen voor de Roemeense nationale ploeg. De ervaren verdediger nam dat besluit na de ontluisterende 5-2 nederlaag in Boekarest tegen Denemarken. 'Het doet me verdriet dat ik de nationale ploeg verlaat in deze omstandigheden. Je moet je echter wel realiseren dat ik al 35 ben', legde de voormalige PSV'er uit.

Popescu niet langer Roemeens international

Popescu debuteerde in 1988 voor Roemenië tegen Albanië. Sindsdien kwam hij tot 115 interlands, waarin hij zestien keer scoorde. Na EURO 2000 zette Popescu ook al eens een punt achter zijn interlandloopbaan. Georghe Hagi wist Gica als bondscoach echter over te halen terug te komen op zijn besluit, waardoor hij nog tien caps aan zijn totaal toevoegde.

Na de 5-2 tegen Denemarken stapte ook bondscoach Anghel Iordanescu op. De coach acht zich verantwoordelijk voor de zwakke prestaties van de ploeg. Vooral in eigen land presteert Roemenië slecht. Beide EK-kwalificatieduels (tegen Denemarken en Noorwegen) gingen verloren, terwijl bij Luxemburg en Bosnië-Herzegovina simpel werd gewonnen.

Bekijk hier al onze video's