Politiebegeleiding voor scheidsrechter na dubieuze strafschop Galatasaray

De uitwedstrijd van Galatasaray tegen Rizespor van zaterdagmiddag heeft veel stof doen opwaaien in Turkije. De koploper van de Süper Lig won in extremis dankzij twee late treffers, waaronder een dubieuze strafschop. Scheidsrechter Serkan Çinar was na afloop de gebeten hond bij de spelers van Rizespor en verliet onder begeleiding van de politie het veld.

Rizespor
Rizespor
2 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Tot de 91ste minuut leidde Rizespor namelijk met 2-1. Sofiane Feghouli had Galatasaray op voorsprong gezet en Mbaye Diagne miste een strafschop die 0-2 had kunnen betekenen. Vervolgens scoorde Vedat Muriqi voor rust (1-1) en Aminu Umar erna (2-1). Tussendoor kreeg Rizespor-middenvelder Braian Samudio een rode kaart. Ryan Donk was toen al gewisseld bij Galatasaray voor Emre Akbaba.

Rizespor leek met tien man op weg naar een verrassende zege, tot de bal in de extra tijd op de stip ging. Verdediger Chidozie Awaziem trapte de bal uit zijn zestienmetergebied en raakte daarbij Galatasaray-aanvaller Henry Onyekuru. Arbiter Çinar wees naar de stip na inmenging van de VAR. Diagne en Sinan Gümüs hadden ook nog ruzie over wie de strafschop mocht nemen. Diagne schoot uiteindelijk raak: 2-2.

Daarmee was de extra tijd nog niet voorbij. Sterker nog: Diagne sloeg in de 96ste minuut nog een keer toe voor de bezoekers. Op aangeven van Feghouli kopte de boomlange spits raak. Na het laatste fluitsignaal hadden de spelers van Rizespor het gemunt op scheidsrechter Çinar, die omringd werd door groene shirts. Een klein politieleger met grote schilden begeleidde de leidsman naar de catacomben.

Voor Galatasaray betekent het een zeer belangrijke zege in de strijd om de titel in Turkije. De koploper staat nu op 66 punten. Achtervolger Istanbul Basaksehir kan zondag op gelijke hoogte komen als er wordt gewonnen van Ankaragücü. Daarna volgen nog twee speelrondes.