Politie voorkomt na waarschuwing KNVB matchfixing in Tweede Divisie

Reacties

De politie in Rotterdam heeft twee verdachten aangehouden in een matchfixingsonderzoek. De twee minderjarigen zouden aan spelers actief in de Tweede Divisie van Nederland gevraagd hebben om een wedstrijdresultaat te beïnvloeden. De politie greep in na waarschuwingen van de KNVB.

Politie voorkomt na waarschuwing KNVB matchfixing in Tweede Divisie
© Pro Shots
Foto is niet gerelateerd aan het matchfixingsonderzoek.

Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond, de twee verdachten zijn in vrijheid gesteld in afwachting van de afronding van het onderzoek. Het gaat om twee personen van 16 en 17 uit Almere. Deze zaak past in het beeld dat de politie al had: dat de amateursport aantrekkelijk is voor matchfixing.

Op de website van de politie valt te lezen dat de benaderde spelers naar de KNVB zijn gestapt en de Nederlandse voetbalbond heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. 'In samenwerking met de KNVB kon door de politie snel worden opgetreden en zijn de verdachten nog voordat de wedstrijd zou worden gespeeld, aangehouden. In de aanpak van matchfixing kijken we niet alleen naar de hoogste competitie, we weten dat ook juist de hogere amateurklassen aantrekkelijk zijn voor wedstrijdmanipulatie', aldus officier van justitie Anne de Leeuw.

Vorig jaar kwamen via de podcast Gefixt van de NOS diverse verhalen over matchfixing op de Nederlandse velden naar buiten. Zo zouden vijf spelers van Jong RKC Waalwijk zijn omgekocht om een wedstrijd tegen Jong Roda JC Kerkrade in november 2019 te verliezen. Beide teams kwamen vervolgens met een statement en de KNVB vroeg om een politie-onderzoek naar de zaak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.