Politie start strafrechtelijk onderzoek naar fans die AZ-stadion binnendrongen

Reacties

De politie start een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en NEC van afgelopen zaterdag.

Politie start strafrechtelijk onderzoek naar fans die AZ-stadion binnendrongen
AZ
AZ
1 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Tijdens de beginfase van het duel drongen fans het stadion binnen, waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd. De 'voetbalvierhoek' Alkmaar, bestaande uit burgemeester, politie, Openbaar Ministerie en AZ, is dinsdag met een statement gekomen.

'Het gaat hier om vormen van geweld en intimidatie die niet getolereerd kunnen worden, zo vindt de vierhoek. De actie is door medewerkers van AZ in en om het stadion als intimiderend en bedreigend ervaren. Ook is er materiële schade aangericht', valt er te lezen.

'Daarnaast heeft de vierhoek zorgen over het zeer gevaarlijke vuurwerk dat tijdens de actie is afgestoken. Het vuurwerk dat wordt gebruikt kan voor ernstig lichamelijk letsel zorgen. De vierhoek vraagt zich af of deze ’supporters’ zich wel realiseren hoe gevaarlijk dit soort vuurwerk is.'

De belangrijkste conclusie is dat de politie, onder leiding van het OM, een strafrechtelijk onderzoek start. 'De leden van de vierhoek hebben besproken dat ze samen zullen optrekken tegen groeiend voetbalgeweld. Elk lid van de vierhoek neemt daarbij de benodigde maatregelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.