Polen zeker van achtste finale na zege op Oekraïne

Polen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de achtste finale van het EK. Oekraïne speelde zeker niet slecht tegen de Polen, maar verloor wel: 0-1.

Al in de eerste minuten had Polen twee keer moeten scoren. Arek Milik en Robert Lewandowski verprutsten echter opgelegde kansen, waardoor Oekraïne in de wedstrijd bleef. Andriy Yarmolenko had halverwege de eerste helft de 1-0 op zijn voet, maar de aanvaller faalde oog in oog met de Poolse doelman Lukasz Fabianski.

Omdat Polen de grip op de wedstrijd wat kwijt was in de laatste fase van het eerste bedrijf, bracht bondscoach Adam Nawalka de ervaren Jakub Blaszczykowski het veld in voor de tweede helft. Het bleek een gouden greep, want na negen minuten had de aanvaller de bal al in het netje liggen. De assist kwam op naam van Ajax-spits Milik.

Yevgen Konoplyanka kreeg vervolgens nog een grote kans op de gelijkmaker, maar ook hij had namens Oekraïne het vizier niet op scherp. Door de overwinning heeft Polen net als groepswinnaar Duitsland zeven punten, maar het doelsaldo is minder. Oekraïne eindigt puntloos als laatste in de poule.

Eindstand Groep C
Duitsland 3-7 (+3)
Polen 3-7 (+2)
Noord-Ierland 3-3 (0)
Oekraïne 3-0 (-5)
Lees zo op VI.nl de analyse van deze wedstrijd en meer over de Man van de Wedstrijd. Ons liveblog over de duels van vanavond is hier te lezen.