Polen wil op derde EK dolgraag af van de hatelijke nul

Reacties

In Groep C staan Polen en EK-debutant Noord-Ierland zondag tegenover elkaar. Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Stade de Nice.

Polen wil op derde EK dolgraag af van de hatelijke nul

● Polen speelde in zijn historie zes EK-wedstrijden, maar wacht nog steeds op de eerste zege (G3, V3).

● De Oost-Europeanen slaagden er tot nu toe ook nog niet in de nul te houden op een EK-eindronde.

● Polen maakte in de EK-kwalificatiereeks 33 doelpunten, het meeste van alle landen. Aanvaller Robert Lewandowski was met dertien treffers topscorers in de aanloop naar het eindtoernooi in Frankrijk.

● Polen en Noord-Ierland stonden negen keer eerder tegenover elkaar in een officiële interland en nog nooit eindigde een onderling duel doelpuntloos. De balans slaat door in Noord-Iers voordeel: vier zeges om drie, met twee remises.

Wedstrijdbeeld uit 2009, toen Noord-Ierland in Belfast met 3-2 van Polen won.
Wedstrijdbeeld uit 2009, toen Noord-Ierland in Belfast met 3-2 van Polen won.

● Noord-Ierland speelt tegen Polen zijn eerste wedstrijd ooit op een EK-eindronde. Het is het eerste grote toernooi waaraan de Noord-Ieren deelnemen sinds het WK 1986 in Mexico, waar ze in de groepsfase werden uitgeschakeld.

● Bij de Noord-Ieren was Kyle Lafferty de grote man tijdens de kwalificatiereeks. Hij was met zeven treffers en één assist direct betrokken bij acht van de zestien goals van zijn ploeg.

● Noord-Ierland bleef in zijn laatste zes competitieve interlands ongeslagen. Die reeks behelst drie zeges en drie gelijke spelen.

● De Poolse spits Arek Milik was met zes assists één van de drie topaangevers in de kwalificatiereeks. De Slowaak Vladimir Weiss en de Israeliër Eran Zahavi waren de andere twee.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.