Polen volgt Duits voorbeeld: toestemming voor hervatting competitie

Reacties

De Poolse Ekstraklasa wordt zeer waarschijnlijk eind mei hervat. Minister-president Mateusz Morawiecki heeft toestemming gegeven voor het plan van de Poolse voetbalbond en de clubs van het hoogste niveau.

Polen volgt Duits voorbeeld: toestemming voor hervatting competitie
© Pro Shots

De lichten werden zaterdag bij een persconferentie op groen gezet, nadat er vanuit de Poolse voetbalwereld een gedetailleerd plan was gepresenteerd. De trainingen mogen nu hervat worden op de aangepaste accommodaties. Er is een aanloopperiode van vier tot vijf weken tot de hervatting van de competitie. Wedstrijden zullen achter gesloten deuren gespeeld worden.

De aanpak in Polen is vergelijkbaar met die in Duitsland. Clubs en de voetbalbond namen het initiatief en presenteerden een volledig uitgestippeld scenario aan de overheid. Voor de Duitse Bundesliga moeten de laatste lichten nog wel op groen worden gezet. Op 30 april beslist bondskanselier Angela Merkel daarover, nadat veel regionale politici al toestemming hebben gegeven voor de hervatting van de competitie. Dan wordt duidelijk of de plannen voor hervatting van de Bundesliga op 9 mei definitief doorgaan.

Op het hoogste niveau in Polen zijn er nog vier speelrondes te gaan in de reguliere competitie. Legia Warschau gaat aan de leiding, met een voorsprong van acht punten op Piast. Tenzij de gezondheidssituatie in Polen de komende weken flink verslechtert, wordt de competitie op 29 mei hervat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.