Polen onder de indruk van Oranje: 'Wereldtop, favoriet voor het EK'

Reacties

Ook bij Polen zijn ze blij dat er na tien maanden zonder interlandvoetbal weer een wedstrijd op het programma staat voor de nationale ploeg. En dan ook nog meteen tegen Nederland. Bondscoach Jerzy Brzeczek toonde zich onder de indruk van de kwaliteiten van Oranje.

Polen onder de indruk van Oranje: 'Wereldtop, favoriet voor het EK'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Polen
Polen

Want hoewel Polen zich in tegenstelling tot het Nederlands elftal wél plaatste voor het EK 2016 en het WK 2018, vindt Brzeczek dat vrijdag in Amsterdam een tegenstander wacht die 'bij de wereldtop hoort'. 'Nadat Nederland niet van de partij was op het EK en het WK, kwalificeerde het zich eindelijk weer voor het EK. Ik denk dat ze een van de topfavorieten zijn voor de medailles.'

De bondscoach van Polen verwacht dan ook dat zijn ploeg het lastig krijgt bij de start van de Nations League. 'Ze hebben erg goede spelers die bij Europese topclubs spelen, we zijn ons bewust van hun kwaliteiten. Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar dit soort wedstrijden helpt ons alleen maar bij onze ontwikkeling als team', weet Brzeczek, die met Robert Lewandowski zijn belangrijkste speler mist.

De topscorer van Bayern München kreeg rust na een lang seizoen met de Champions League-winnaar. 'Robert heeft fysiek en mentaal rust nodig, na zulke uitputtende wedstrijden. We willen dat hij optimaal voorbereid is, want er zal door de pandemie minder tijd zijn om rust te nemen. De Bundesliga start al snel, daarna komen weer nieuwe interlands, en zo gaat het door tot aan het EK.'

Dat Lewandowski de start van de Nations League mist, betekent niet dat Polen de competitie niet serieus neemt. 'Het is een belangrijk toernooi voor ons. Deze wedstrijden hebben ook weer invloed op de potindeling voor de kwalificatiewedstrijdne voor het WK 2022', weet Brzeczek, die ook nog Premyslaw Frankowski en Adam Buksa zag wegvallen. Hun Amerikaanse clubs wilden hen niet afstaan wegens de quarantaineregel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Polen
Meer over Polen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.