Polen laat na Engeland eerste nederlaag toe te brengen

Engeland bleef ook na het bezoek aan Polen ongeslagen in de WK-kwalificatiereeks. Maar met het 1-1 gelijkspel mocht het zich in de handen knijpen.

Wayne Rooney brak na ruim een half uur de ban in het duel, dat dinsdag vanwege de onbespeelbaarheid van het veld een dag moest worden uitgesteld. De aanvaller van Manchester United werkte de bal met zijn schouder achter de Poolse PSV-doelman Przemyslaw Tyton.

De Engelse voorsprong was onverdiend te noemen, want Polen had het betere van het spel en dook ook veelvuldig gevaarlijk op voor het doel van keeper Joe Hart. Gedwongen door de achterstand voerde Polen na rust de druk op. Dat resulteerde halverwege de tweede helft in de gelijkmaker van Kami Glik na een fout van keeper Hart.

Door het resultaat in Warschau blijft Engeland ongeslagen koploper in Groep H. Maar Montenegro volgt op slechts één punt en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Polen staat derde. Foto: VI Images