Polen en Don Leo vieren feest na zege op België

Het is Leo Beenhakker en Polen gelukt. Dankzij een 2-0 overwinning op België plaatste het land zich voor de eerste keer voor de eindronde van een EK.

Ebi Smolarek was de held. De voormalig Feyenoord sloeg vlak voor én vlak na rust toe in Chorzow. In blessuretijd van de eerste helft was Smolarek net iets eerder dan doelman Stijn Stijnen na een slechte terugspeelbal van Jan Vertonghen, waarna hij via de keeper de bal in het doel gleed.

In de 49ste minuut was Smolarek het meest alert. Hij was als eerste bij een rebound en wipte het speeltuig over de uitkomende Stijnen heen in het doel: 2-0.

Bij de Belgen begonnen Jan Vertonghen en Moussa Dembélé. Zij speelden beiden negentig minuten.

Polen is koploper met 27 punten uit dertien duels, Portugal heeft 23 punten uit twaalf wedstrijden en speelt zaterdagavond thuis tegen Armenië.