Pogba wordt tóch geopereerd: WK-deelname is in gevaar

Reacties

Paul Pogba zal tóch geopereerd worden aan zijn knie. Dat betekent dat de middenvelder van Juventus een race tegen de klok moet voeren om op tijd fit te raken voor het WK. Massimiliano Allegri verwacht hem voor het eindtoernooi in ieder geval niet te kunnen opstellen.

Pogba wordt tóch geopereerd: WK-deelname is in gevaar
© Pro Shots

Pogba keerde deze zomer terug bij Juventus, dat de Frans international transfervrij overnam van Manchester United. Hij heeft echter nog niet zijn rentree kunnen maken: tijdens een training in de voorbereiding liep Pogba een knieblessure op. Er werd toen al direct gevreesd voor een langdurige absentie, maar in overleg met specialisten werd besloten om niet onder het mes te gaan.

Na een periode van rust hoopte Pogba deze week weer te kunnen aansluiten bij de selectie van Allegri. Op de training van maandag haakte de middenvelder echter al snel af. Pogba heeft nu besloten om zich alsnog te laten opereren en staat daardoor nog wekenlang buitenspel. Allegri rekent erop dat hij Pogba pas in januari, dus na het aankomende WK in Qatar, kan gaan inzetten.

Juventus speelt zijn laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft op 13 november. Dat is vandaag over 69 dagen. Vervolgens komen de competities stil te liggen, vanwege het WK. Titelhouder Frankrijk begint op 22 november met de groepswedstrijd tegen Australië. Pogba hoopt er dan bij te kunnen zijn, maar zal daar dus nog hard voor aan de slag moeten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.