Pogba staat voor duivels dilemma: WK-deelname is in gevaar

Reacties

De knieblessure van Paul Pogba is ernstiger dan aanvankelijk gedacht. De 29-jarige middenvelder van Juventus moet volgens La Gazzetta dello Sport kiezen tussen twee mogelijke behandelingen, waarvan één zijn WK-deelname op het spel zou zetten. 'De vrees van Pogba', staat levensgroot op de voorpagina van de sportkrant. 

Pogba staat voor duivels dilemma: WK-deelname is in gevaar
© Pro Shots

Pogba liep zondag tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten een blessure op aan de buitenste meniscus van zijn rechterknie. De verwachting was dat hij zich zou laten opereren in de VS, maar hij vloog woensdag terug naar Italië. Eenmaal thuis gaat Pogba in overleg met de medische staf van Frankrijk en een orthopedisch chirurg.

De eerste optie voor Pogba is dat een gedeelte van zijn meniscus wordt verwijderd via een kijkoperatie. Daardoor zou hij veertig tot zestig dagen buitenspel staan. Pogba mist in dat geval de eerste weken van de Serie A, maar zou normaliter het WK moeten halen. Die optie wordt echter met name bij jongere spelers voorgeschreven, omdat de beweeglijkheid van de knie aangetast kan worden.

De andere optie is een meniscushechting. In dat geval zal hij zes weken met krukken moeten lopen en is sporten de eerste vier tot zes maanden niet toegestaan, om het vastgroeien van de gescheurde meniscus zo goed mogelijk te laten verlopen. Wat voor Pogba de beste optie is, hangt af van de ernst van de opgelopen schade. Hij sukkelt al langer met meniscusproblemen en zal nu in samenspraak met de medische staf van Frankrijk en een chirurg moeten bepalen wat de beste vervolgstap is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.