Pogba houdt hoop ondanks dreigende dopingstraf: 'Hij is optimistisch'

Reacties

Juventus-middenvelder Paul Pogba wacht nu al anderhalve maand op een eventuele dopingstraf, maar is zich in de tussentijd aan het voorbereiden op een rentree. In september kwam naar buiten dat de Fransman een positieve dopingtest had afgelegd.

Pogba houdt hoop ondanks dreigende dopingstraf: 'Hij is optimistisch'
© Pro Shots

Pogba testte na de wedstrijd tegen Udinese op 20 augustus positief op het gebruik van testosteron, een kleine maand later werd hij voorlopig geschorst. Pogba vroeg een second opinion aan, maar ook de tweede dopingdiagnose kwam als positief terug.

Juventus bevroor in de tussentijd het salaris van Pogba, die sinds dat nieuws wacht op de uitspraak in zijn dopingzaak. De Fransman kan voor vier jaar geschorst worden als bewezen wordt dat hij doelbewust het verboden middel nam, maar in Italiaanse media is de verwachting dat hij voor twee jaar geschorst zal worden.

Desalniettemin is de dertigjarige Pogba hoopvol, zo meldt zaakwaarnemer Rafaela Pimenta. 'Hij is optimistisch en hard aan het werk', vertelt ze bij Sky Sport Italia. 'Hij bereidt zich voor en wanneer het mogelijk is, is hij er klaar voor.'

In het verleden dook VI in de wereld van dopingstraffen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.