Podolski (36) maakt eigen droom werkelijkheid met opvallende transfer

Reacties

Lukas Podolski keert terug naar huis. De inmiddels 36-jarige aanvaller heeft zich voor een jaar verbonden aan Górnik Zabrze, een middenmoter uit de Poolse Ekstraklasa.

Podolski (36) maakt eigen droom werkelijkheid met opvallende transfer
© Pro Shots

Podolski zat na zijn vertrek bij het Turkse Antalyaspor zonder club, maar vindt het nog te vroeg om te stoppen met voetballen. De aanvaller had eerder al eens gezegd dat hij graag zou willen afsluiten in Zabrze, de stad die slechts tien minuten van zijn geboorteplaats Gliwice verwijderd is. Podolski maakt die droom nu werkelijkheid. In zijn contract komt een optie voor een eventueel tweede seizoen.

Podolski speelde de laatste anderhalf jaar voor Antalyaspor en was daarvoor actief voor onder meer Galatasaray, Arsenal, Internazionale en Bayern München. De aanvaller werd opgeleid bij 1. FC Köln, waarvoor hij ook 181 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Hoewel Podolski werd geboren in Polen, speelde hij zijn interlands voor Duitsland. De spits kwam tot liefst 130 wedstrijden voor Die Mannschaft en werd in 2014 wereldkampioen.

Górnik Zabrze was vorig seizoen een grijze muis in het Poolse voetbal. De ploeg eindigde als tiende, met 37 punten uit dertig wedstrijden. In het verleden was Górnik Zabrze nog een grote club: het werd in totaal veertien keer kampioen van Polen. Het nieuwe seizoen begint voor Górnik op 25 juli, met een uitwedstrijd tegen Pogon Stettin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.