Pochettino zoekt oplossing voor wegvallen Kane niet in paniekaankoop

Reacties

Tottenham Hotspur zal waarschijnlijk niet de transfermarkt opgaan om een vervanger voor de geblesseerde Harry Kane te strikken. Dat heeft manager Mauricio Pochettino laten weten.

Pochettino zoekt oplossing voor wegvallen Kane niet in paniekaankoop

Als gevolg van een enkelblessure is de goalgetter zeker tot begin maart niet inzetbaar. 'Die mededeling kwam wel even aan, we hebben het over een van de beste spitsen ter wereld', vertelt Pochettino aan Sky Sports.

De absentie van Kane komt extra ongelegen door het verblijf van Heung-Min Son op het toernooi om de Azië Cup. 'Dat hebben we natuurlijk ingecalculeerd', zegt Pochettino, wiens club niet per se tegen winterse versterkingen is. 'We willen ons altijd verbeteren, los van de fitheid van Kane. Maar tegelijkertijd weten we dat het moeilijk is om de spelers te halen die we echt willen hebben. Door wat er nu is gebeurd, zijn we niet van gedachten veranderd.'

De Argentijn sloot afgelopen weekeinde al uit dat Vincent Janssen weer in beeld komt bij de hoofdmacht. In plaats daarvan lijkt Pochettino te rekenen op Fernando Llorente en op spelers uit de jeugd. 'Dit is een goede kans voor spelers om vaker aan bod te komen, dan doel ik ook op spelers die we zelf hebben opgeleid.'

Jeugd
Volgens Engelse media bestaat de kans dat de pas zestienjarige Troy Parrott bij de wedstrijdselectie zal worden gehaald. De Ierse aanvaller zat in december voor het duel met Leicester City al eens bij het keurkorps.

Zondag gaat Tottenham Hotspur op bezoek bij Fulham en de donderdag nadien wacht deel twee van het tweeluik met Chelsea in de halve finale van het League Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.