Pochettino wilde vertrekken bij Spurs: 'Maar niet op deze manier'

Reacties

Als Tottenham Hotspur de Champions League-finale had gewonnen van Liverpool, was manager Mauricio Pochettino wellicht vertrokken. Dat vertelde de Argentijn vrijdag op zijn persconferentie.

Pochettino wilde vertrekken bij Spurs: 'Maar niet op deze manier'

Pochettino staat al sinds 2014 voor de groep bij Tottenham en leidde die club naar een structurele plek in de topvier van de Premier League. Afgelopen seizoen verraste Spurs vriend en vijand door de finale van de Champions League te halen. Pochettino realiseerde zich toen al dat hij het absolute maximale eruit had gehaald bij de Londenaren. De Argentijn kreeg de afgelopen jaren al meerdere aanbiedingen van grote clubs uit het buitenland, maar bleef Tottenham telkens trouw. Wanneer hij de finale gewonnen had van Liverpool, was het in zijn ogen echter een perfect moment geweest om te vertrekken.

Maar het liep anders. Liverpool won de eindstrijd met 2-0 en liet Tottenham gedesillusioneerd achter. 'Als we gewonnen hadden, had ik gezegd: oké, dit is misschien het moment om afscheid te nemen van de club. Om de club zo ook de kans te geven een nieuw hoofdstuk te beginnen met een nieuwe trainer en een nieuwe staf', vertelde Pochettino vrijdag.

'Maar om zo te eindigen, met een verloren finale. Dat gaf me een nare smaak, het voelde niet goed. Ik ben geen persoon die problemen of vervelende situaties vermijdt', legde hij uit. En dus begint de 47-jarige Argentijn aan zijn zesde volledige seizoen als manager van Tottenham. 

Waar ligt de toekomst van Vincent Janssen?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.