Pochettino sluit 'beest' Kane gretig in de armen voor eindsprint

Reacties

Harry Kane is klaar voor zijn rentree bij Tottenham Hotspur. Dat heeft manager Mauricio Pochettino bevestigd bij zijn vooruitblik op de uitwedstrijd tegen Burnley. De Argentijn verwacht dat zijn ploeg een enorme boost krijgt.

Pochettino sluit 'beest' Kane gretig in de armen voor eindsprint

Kane staat al sinds 13 januari aan de kant met een enkelblessure. In de voorbije anderhalve week is hij weer aangesloten bij de groepstraining en Pochettino is onder de indruk. 'We zijn er zo blij mee dat hij in de laatste tien dagen fantastisch was', zegt de manager bij zijn persconferentie, 'hij traint weer volledig en is beschikbaar. Hij zal een gigantische impact hebben. Iedereen weet dat Harry een beest is en zo snel mogelijk speelklaar wil zijn.'

Aan gretigheid ontbreekt het niet bij Kane, maar dat speelt niet mee bij de keuze of hij start op bezoek bij Burnley zaterdagmiddag. Pochettino: 'Het kan me niet schelen of hij wil spelen of niet. Als je hem dat tien dagen gelegen had gevraagd, had hij ook gezegd dat hij klaar was. Bij iedere speler die terugkeert na een blessure of ziek te zijn geweest, gaat het om de opbouw.'

Geruisloos is Tottenham de laatste maand zonder Kane in het spoor gebleven van Manchester City en Liverpool. Met nog twaalf speelronden te gaan zijn de grootste titelkandidaten nog in het vizier. Pochettino krijgt behalve Kane binnenkort ook Dele Alli terug. De aanvallende middenvelder heeft in Dubai verder gewerkt aan zijn herstel van een hamstringblessure. 'Hij zit nu in het laatste deel van zijn herstel en dat is ook de belangrijkste fase. We weten nog niet of het een week wordt, tien dagen of twee weken. We bekijken het van dag tot dag', zegt Pochettino over de rentree van zijn andere sterspeler.

Met Burnley treft Spurs de nummer vijftien van Engeland, maar wel een laagvlieger die steeds meer opkrabbelt. De ploeg van Sean Dyche heeft op 26 december voor het laatst verloren in de Premier League. Burnley was een van de clubs waar Vincent Janssen in januari in beeld was. De Nederlander bleef uiteindelijk bij Tottenham en werd door Pochettino weer bij de A-selectie gehaald, maar is dit seizoen nog altijd niet één keer opgenomen in de wedstrijdselectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.