Pochettino reageert op Conte: 'Waarom wint Wenger dan niet?'

Reacties

Mauricio Pochettino rekent op een bijzonder afscheid van White Hart Lane. Tottenham Hotspur speelt zondag tegen Manchester United voor het laatst in het vertrouwde onderkomen, dat op de schop gaat.

Pochettino reageert op Conte: 'Waarom wint Wenger dan niet?'

Het duel met United betekent een einde van een 118-jarig tijdperk voor Spurs, dat zijn thuiswedstrijden op Wembley gaat spelen tot de nieuwe thuishaven in Noord-Londen klaar is. Dit seizoen speelde Tottenham zijn thuiswedstrijden in de Champions League al op Wembley, met uitschakeling in de groepsfase van de Champions League en in de zestiende finale van de Europa League als teleurstellende uitkomst.

Pochettino erkent dat een verhuizing problemen met zich mee kan brengen, maar is in gesprek met The Guardian duidelijk naar zijn selectie toe: 'Het is lastig om je mindset te veranderen als het gevoel op White Hart Lane zo prettig is. Maar volgend seizoen zijn er geen excuses. Het is grappig hoe zaken veranderd zijn. Toen ik bij Tottenham kwam en zei dat het kleine veld op White Hart Lane een nadeel voor ons zou kunnen zijn, kreeg ik veel kritiek. Nu zeggen velen: "Misschien is Wembley wel te groot".

Tottenham kan zondag voor de zeventiende achtereenvolgende keer een wedstrijd op White Hart Lane winnen. Een passender afscheid is amper denkbaar. Pochettino verwacht het emotioneel hoe dan ook zwaar te krijgen. 'Omdat ik een gevoelig en emotioneel iemand ben, zal het lastig worden niet te huilen. De ziel en de geur van White Hart Lane blijven altijd bij ons. Het is ook belangrijk dat we op dezelfde locatie blijven, dat we niet onze gewoontes moeten aanpassen.'

Conte
De Londenaren verkeren in deze fase van het seizoen in niemandsland. Alleen in theorie is de nummer twee van de Premier League nog te achterhalen door Manchester City en kampioen Chelsea is al buiten bereik voor Spurs. Antonio Conte vierde vrijdagavond het kampioensfeest met zijn selectie na de 0-1 zege bij West Bromwich Albion. De Italiaan prikkelde eerder in de week Pochettino nog door te stellen dat Tottenham een enorm voordeel had in de titelrace omdat zijn Argentijnse collega al drie jaar bij Spurs werkt.

Een onzinnige opmerking, meent Pochettino: 'Dan kan hij zijn situatie beter vergelijken met die van Arsène Wenger. Twintig jaar bij Arsenal is dan een enorm voordeel. Waarom wint Wenger dan niet ieder seizoen de titel? Het is geen kritiek op Wenger, maar het was misschien niet de beste opmerking van Conte.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.