Pochettino lacht om kritiek: 'Chelsea zou eigenlijk vierde moeten staan'

Reacties

Ondanks alle kritiek blijft Mauricio Pochettino geloven in de nieuwe koers van Chelsea onder de Amerikaanse eigenaren. De Argentijnse manager concludeert op basis van de statistieken dat zijn ploeg bovendien veel hoger had moeten staan in de Premier League.

Pochettino lacht om kritiek: 'Chelsea zou eigenlijk vierde moeten staan'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Burnley
Burnley

Chelsea staat momenteel elfde ondanks alle investeringen die zijn gedaan sinds Todd Boehly de aandelen overnam van Roman Abramovich, waardoor er veel onvrede is onder de fans. Voor de interlandperiode klonk de roep om de terugkeer van José Mourinho steeds luider op Stamford Bridge, maar Pochettino blijft kalm. 'We weten heel goed waar we mee bezig zijn. Daarom lach ik. Ik vat de kritiek van de fans niet persoonlijk op', zei de manager op zijn persconferentie richting het duel met Burnley.

Volgens de ex-trainer van onder Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain kost het tijd om van een selectie vol jonge spelers een ploeg te smeden die zich kan meten met de Engelse topteams. 'We wisten dat het een uitdaging zou zijn om met niet een of twee, maar tien jonge spelers te werken. Als we niet op die manier naar dit project zouden kijken, had je waarschijnlijk nu met een andere trainer gepraat. We snappen heel goed wat deze koerswijziging betekent, maar we willen allemaal het beste voor de club.'

Voor een club die in 2017 nog kampioen van Engeland werd en in 2021 de Champions League, is de elfde plek niet genoeg. 'Natuurlijk willen we de Premier League winnen. En op een dag zullen we dat ook doen. Is het niet onder mij, dan wel met een andere technische staf. Maar eerst moeten we dit project zijn werk laten doen. Want als we dat niet doen, kunnen deze jonge spelers zich niet ontwikkelen', aldus de manager van Chelsea, dat voor het tweede seizoen op rij Europees voetbal dreigt mis te lopen.

Volgens Pochettino geven de resultaten een vertekend beeld van het veldspel van Chelsea. 'Op basis van alle data (Expected Goals, red.) zouden we in de topvier moeten staan. Maar om verschillende redenen staan we dat niet', doelde de Argentijn op het grote aantal gemiste kansen en de nodige blessures. 'De data laten zien dat we op de goede weg zijn, daarom moeten we vertrouwen op het proces. We moeten de details verbeteren, dat lukt alleen door ervaring op te doen en veel samen te spelen.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
34
16
6
12
52-51
+1
54
9
West Ham United
36
13
10
13
56-70
-14
49
10
AFC Bournemouth
36
13
9
14
52-63
-11
48
11
Brighton & Hove Albion
35
12
11
12
53-57
-4
47
12
Wolverhampton Wanderers
36
13
7
16
49-60
-11
46
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer M. Pochettino
Meer over M. Pochettino
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.