Pochettino heet clubeigenaren juist van harte welkom in kleedkamer

Reacties

Bij Chelsea is de kleedkamer absoluut geen verboden terrein voor bestuurders. Mauricio Pochettino zegt juist blij te zijn met de betrokkenheid van onder anderen clubeigenaar Todd Boehly, ook in deze roerige tijden op Stamford Bridge.

Pochettino heet clubeigenaren juist van harte welkom in kleedkamer
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Het is een geluid dat vaak klinkt in de voetballerij: het contact tussen clubleiding en spelersgroep moet via de trainer verlopen. Het is weleens misgegaan als emotionele bestuurders kort na een wedstrijd de kleedkamer betreden. Pochettino ziet er het gevaar niet van in. Afgelopen zondag na de nederlaag van The Blues in eigen huis tegen Aston Villa stapten met sportief directeuren Laurence Stewart en Paul Winstanley en mede-eigenaar Behdad Eghbali nog drie beleidsbepalers de kleedkamer binnen. 'Ik juich het juist toe', zei Pochettino dinsdag tijdens zijn persmoment.

De Argentijnse manager lichtte dat toe: 'Ik zie dat niet als iets negatiefs. Als ze komen speechen of zoiets dan is het misschien anders, maar ik vind het juist goed dat ze in gesprek gaan met spelers. Het belangrijkste is op welke manier ze de spelers benaderen. Als dat correct gebeurt, dan zijn ze erg welkom.'

Eigenaar Boehly werd vorig seizoen nog flink bekritiseerd voor het betreden van de kleedkamer. Hij zou na een van de teleurstellende resultaten zijn team hebben bestempeld als 'beschamend'. Pochettino heeft die kant van de Amerikaan nog niet leren kennen in zijn eerste maanden bij Chelsea. 'Hij weet hoe hij zich moet gedragen. Het is uiteindelijk aan mij of een van de spelers om te speechen, of we nu winnen of verliezen. De eigenaren weten echt wel dat dat aan mij is', zei Pochettino.

Chelsea neemt het woensdagavond voor het League Cup-toernooi in eigen huis op tegen Brighton. Maandagavond wacht voor de huidige nummer veertien van de Premier League op Craven Cottage een competitiewedstrijd tegen Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.