Pochettino haalt schouders wederom op na vernedering: 'Kan gebeuren'

Tottenham Hotspur liep dinsdagavond tegen de tweede beschamende nederlaag in een paar dagen tijd aan, maar manager Mauricio Pochettino vindt dat nog geen reden voor grote zorgen. Na afloop van de keiharde dreun die Bayern München uitdeelde in de Champions League kwam hij wederom met relativerende woorden.

Tottenham Hotspur
2 - 7
Bayern München

Tottenham kwam tegen de Duitse grootmacht na elf minuten nog wel op voorsprong en leek de rust te gaan halen met 1-1, maar op slag van rust incasseerde het de tweede goal van de avond. Die klap kwam de CL-finalist van vorig seizoen niet meer te boven: tien minuten na rust stond het 1-4, na negentig minuten was het 2-7. 'Ik heb niet zo veel tijd nodig om dit te analyseren', begon Pochettino zijn analyse bij BT Sport.

De Argentijn vond namelijk dat zijn ploeg het beter had gedaan dan de eindstand doet vermoeden. 'In de eerste dertig minuten speelden we heel goed. We stonden compact, waren aggressief en zetten vroeg druk. We waren dominant in die fase. Maar we hadden gewoon pech dat we in de laatste minuut, de laatste actie van de eerste helft nog een doelpunt tegen kregen.'

Pochettino wilde niet spreken van een wanprestatie van zijn ploeg, maar roemde Bayern. 'Zij waren klinisch, want ze hadden niet zo heel veel meer schoten en doelpogingen dan wij. Iedere bal die ze aanraakten, ging erin. Wat kun je dan nog meer zeggen? Dit is gewoon een zwaar, zwaar resultaat. De uitslag is te hoog. We zijn teleurgesteld, maar dit kan gebeuren in de voetballerij', zo relativeerde hij het pak slaag.

Iets geks
Opmerkelijk genoeg waren dat vrijwel exact dezelfde woorden als de woorden die hij vorige week uitsprak, nadat Spurs in het toernooi om de League Cup na strafschoppen werd uitgeschakeld door Colchester United. 'We wilden verder, maar we liggen er nu uit. Dat soort dingen gebeurt. Dat is het mooie aan dit toernooi, er kan altijd iets geks gebeuren', zo zei Pochettino na die beschamende nederlaag tegen de middenmoter van het vierde niveau.

De manager kreeg dinsdag tot slot nog de vraag of zijn ploeg - gezien de ervaringen van het bereiken van de finale van vorig seizoen - niet wat meer weerstand had moeten bieden. Ook daar was hij het niet mee eens. 'Misschien verveel ik je door dit weer te zeggen, maar in het voetbal gaat het niet over gisteren. Het gaat over vandaag en morgen, je moet het telkens opnieuw laten zien. Wat er drie maanden geleden is gebeurd, doet er niet meer toe.'