Pochettino gelooft niet in voetbalmoeheid Neymar

Reacties

De vrees voor het stoppen van Neymar binnen enkele jaren is volgens PSG-trainer Mauricio Pochettino niet gegrond. De woorden van de Braziliaanse aanvaller moeten in een breder perspectief geplaatst worden.

Pochettino gelooft niet in voetbalmoeheid Neymar
© Pro Shots

Neymar zorgde voor onrust met zijn uitgesproken ideeën over zijn voetbalpensioen. 'Ik denk dat het toernooi in Qatar mijn laatste WK wordt. Ik zeg dat, omdat ik niet weet of ik dan nog de kracht heb om me in die periode nog bezig te houden met voetbal', zei de 29-jarige Braziliaan in een DAZN-documentaire.

Volgens Pochettino moeten de uitlatingen niet zo letterlijk worden genomen. 'Neymar is een oprecht persoon en heeft zijn gevoelens gedeeld. We moeten zijn woorden in een context plaatsen', zei de coach in de aanloop op het competitieduel met Angers. 

De PSG-trainer ziet voldoende mentale kracht én passie bij zijn aanvaller om nog jaren door te gaan. 'Van jongs af aan staat hij in de schijnwerpers en heeft hij te maken met media-aandacht. Dat heeft hij met succes doorstaan. Neymar houdt van voetbal en ik weet zeker dat hij nog jaren wil spelen. Ik twijfel er niet aan. Hij toont elke dag zijn passie voor voetbal.'

'Neymar wordt ontzettend geleefd, maar hij kiest er ook zelf voor'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.