Plotwending bij SC Heerenveen: opnieuw keeperswissel

Reacties

Bij SC Heerenveen vindt opnieuw een wisseling plaats onder de lat. Xavier Mous moet zondagavond tegen PSV plaatsmaken voor Erwin Mulder.

Plotwending bij SC Heerenveen: opnieuw keeperswissel
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Dat heeft interim-trainer Ole Tobiasen vrijdagochtend laten weten aan de spelersgroep van SC Heerenveen. De Deen zou van plan zijn om het elftal van de Friezen op meerdere plaatsen te wijzigen. Heerenveen is heel 2022 nog zonder overwinning en doelpunt en dreigt daardoor verzeild te raken in een degradatiestrijd.

Desalniettemin is de op handen zijnde keeperswissel verrassend te noemen. Mulder begon dit seizoen als eerste keeper, maar moest door een gebroken duim plaatsmaken voor Mous. Deze deed het tijdens de absentie van Mulder vervolgens dusdanig goed, dat hij na het fitraken van de ex-Feyenoorder eerste keeper bleef. Nu wordt Mous dus het meest opvallende slachtoffer van de frisse wind die Tobiasen door de Friese kleedkamer wil laten waaien.

Heerenveen reist met een zo goed als volledige selectie af naar Eindhoven. Miste Tobiasen afgelopen weekend tegen NEC onder meer sterkhouders Tibor Halilovic en Sven van Beek, is tegen PSV alleen de al langer geblesseerde Pawel Bochniewicz nog afwezig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.