Plotselinge topschutter Rosario leidt makkie voor dodelijk PSV in

Reacties

PSV is foutloos begonnen aan de groepsfase van de Europa League. Na de 3-2 thuiszege op Sporting Portugal van twee weken geleden, volgde er donderdagavond een doodeenvoudige zege bij Rosenborg BK. Wat de Eindhovenaren lieten zien was niet sprankelend, maar wél extreem effectief. 

Plotselinge topschutter Rosario leidt makkie voor dodelijk PSV in
© Pro Shots
Rosenborg BK
Rosenborg BK
1 - 4
PSV
PSV

Het plan van PSV-trainer Mark van Bommel was om ten opzichte van PEC Zwolle-uit (0-4 winst) slechts één wijziging door te voeren: Ritsu Doan mocht in Trondheim starten, wat ten koste ging van Bruma. Daar kwam tijdens de warming-up echter een tweede (ongewenste) wijziging bij, aangezien keeper Jeroen Zoet niet fit genoeg bleek om te spelen. In zijn plaats nam Robbin Ruiter plaats tussen de palen, Lars Unnerstall verhuisde van de tribune naar de bank. Het was voor de transfervrij van Sunderland overgekomen doelman zijn eerste optreden in het PSV-shirt.

De debutant kon na een klein kwartiertje al juichen, dankzij Pablo Rosario. De middenvelder kreeg de bal op randje zestien en draaide zich knap vrij, waarna zijn poging via een Noors been en de lat in het doel plofte: 0-1. Daarmee zette de captain de kroon op een paar bijzonder doeltreffende dagen. Nadat hij vorige week woensdag tegen FC Groningen én afgelopen weekend tegen PEC scoorde, trof hij donderdag voor de derde wedstrijd op rij doel. Opvallend, want in zijn zeventig eerdere wedstrijden voor PSV scoorde hij slechts één keer: vorig seizoen, in het Champions League-duel met Internazionale. Ook dat duel was toevalligerwijs op 3 oktober.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De lucky van Rosario was een eenzaam lichtpuntje in een verder vrij saai eerste halfuur, maar de twee daaropvolgende momenten van opwinding leverde meteen twee extra Eindhovense goals op. Donyell Malen bereikte de opstomende Denzel Dumfries, die met zijn schot nog op keeper André Hansen stuitte. De rebound viel echter weer terug voor zijn voeten, waarna hij de bal slecht inschoot, maar zag hoe Birger Meling de bal ongelukkig in zijn eigen doel liep. Een paar minuten later bleef Malen koel, waarna hij op aangeven van Doan in de verre hoek schoot.

Goudhaantje
Ook na rust hoefde PSV zich nauwelijks in te spannen om Rosenborg van zich af te houden, en dat deed de ploeg van Van Bommel dan ook niet. De Noren probeerden het hier en daar wel, maar de aanvallers (met voormalig ADO Den Haag-spits Bjørn Johnsen als blikvanger) werden lange tijd maar niet écht dreigend. De 1-3 viel echter toch, uit een spelhervatting. Vlak voordat Jorrit Hendrix met een blessure naar de kant moest, redde Ruiter nog op een inzet uit een Noorse corner, maar op de rebound van Samuel Adegbenro had hij geen antwoord.

Die tegengoal was het sein voor PSV om toch nog even aan te zetten, onder aanvoering van Malen. Na een prachtige actie leek Steven Bergwijn de bal op een presenteerblaadje aan Malen te geven, maar zijn inzet werd uit de doelmond gewerkt. Twaalf minuten voor tijd was het vervolgens wel raak voor het goudhaantje. Wéér was Doan de aangever, wéér bleef Malen rustig, wéér schoot hij raak: 1-4. Dat was ook de eindstand.

Door de simpele overwinning gaat PSV aan kop in Groep D, voor het nog puntloze Rosenborg dreigt nu al een bijrol. De volgende wedstrijd voor de Eindhovenaren is een thuisduel met LASK Linz, over drie weken.

UEFA Europa League

Stand Groep D UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
4
1
1
11-4
+7
13
2
Sporting Lissabon
6
4
0
2
11-7
+4
12
3
PSV
6
2
2
2
9-12
-3
8
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
'Bergwijn maakt bij haast iedere aanval een verstandige keuze'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.