Ploeterend Chelsea loopt nieuwe schade op in Champions League-race

Reacties

Chelsea heeft na de Champions League-nederlaag tegen Bayern München in de Premier League een volgende tik geïncasseerd. Tegen degradatiekandidaat AFC Bournemouth werd voor de vijfde keer in de laatste zes speelrondes puntenverlies geleden door The Blues. Onderin heeft West Ham United gouden zaken gedaan.

Ploeterend Chelsea loopt nieuwe schade op in Champions League-race
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
2 - 2
Chelsea
Chelsea

Chelsea draaide de laatste tijd al uiterst moeizaam. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen door de ploeg van Frank Lampard. Zo moest Hakim Ziyech, die komende zomer zijn entree maakt op Stamford Bridge, ook langzaam maar zeker vrezen Champions League-voetbal mis te lopen volgend seizoen. Een groot voordeel voor Chelsea is wel dat de vijfde plaats door de Financial Fair Play-straf voor Manchester City in Engeland nu ook recht geeft op een ticket voor het miljardenbal.

In Bournemouth waren de eerste kansen allemaal voor de thuisploeg. Philip Billing liet tot twee keer toe na The Cherries op voorsprong te zetten. Chelsea kwam vervolgens beter in de wedstrijd en nam in de 33ste minuut de leiding. Uit een voorzet van Reece James raakte Olivier Giroud met een acrobatische inzet nog de lat, maar in de rebound was het wel raak via Marcos Alonso.

Bournemouth vocht knap terug en kwam in de 54ste minuut op gelijke hoogte. Uit een corner van Ryan Fraser kopte Jefferson Lerma de bal voorbij Willy Caballero, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Kepa Arrizabalaga. Caballero moest in de 57ste minuut al opnieuw vissen. Invaller Michy Batshuayi leek voor de gelijkmaker te zorgen, maar de treffer van de Chelsea-spits werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De druk van Chelsea hield vervolgens aan. Het was wachten tot het misging voor Bournemouth en dat gebeurde in de 85ste minuut. Met een kopbal scoorde Alonso opnieuw uit een rebound, waarmee hij de eindstand op 2-2 bepaalde.

Chelsea moet vrezen dat concurrenten Manchester United en Tottenham Hotspur zondag inlopen. Het Bournemouth van Nathan Aké (basisspeler) en Arnaut Danjuma Groeneveld (geblesseerd) heeft hele andere zorge en beschikt over een marge van twee punten ten opzichte van de rode streep.

West Ham United
West Ham United
3 - 1
Southampton
Southampton

West Ham United heeft een bevrijdende zege geboekt. In het eigen London Stadium werd voor het eerst sinds 1 januari weer eens gewonnen in de Premier League. David Moyes zag zijn elftal al snel de voorsprong grijpen tegen Southampton. Uit een steekpass van Pablo Fornals opende winteraankoop Jarrod Bowen bij zijn basisdebuut de score met zijn eerste goal voor West Ham. Southampton kwam daarna via Michael Obafemi terug tot 1-1, maar in tegenstelling tot in de laatste weken toonden The Hammers dit keer wel veerkracht na een tegenslag.

West Ham werd daarbij ook geholpen door Southampton. Beter gezegd: door doelman Alex McCarthy. De goalie liet zich bij een hoge bal simpel aftroeven door Sébastien Haller, die met een kopbal voor de 2-1 zorgde. Michail Antonio bracht West Ham al vroeg in de tweede helft in veilige haven door raak te schieten na opnieuw een fraaie pass van Fornals. Door de zeldzame overwinning is West Ham weg onder de streep vandaan, ten koste van Aston Villa, dat zondag de League Cup-finale tegen Manchester City speelt.

Newcastle United
Newcastle United
0 - 0
Burnley
Burnley

Zoals verwacht werd het duel tussen Newcastle United en Burnley niet hoogstaand. Newcastle was de ploeg met de meeste kansen, maar zoals vaker dit seizoen was afwerken het grote probleem bij het team van manager Steve Bruce. Erik Pieters zag vanaf de bank hoe zijn Burnley defensief opnieuw knap overeind bleef. Voor de zesde keer op rij werd niet verloren door The Clarets, die nu knap negende staan. Newcastle is als nummer veertien van Engeland nog niet helemaal verlost van de degradatiezorgen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.