Ploeterend AZ pas laat voorbij Randers

Reacties

AZ heeft de Conference League als ongeslagen groepshoofd afgesloten met een minimale overwinning op Randers. In het eigen AFAS Stadion speelde de ploeg van coach Pascal Jansen zich dankzij invaller Thijs Oosting alsnog naar een late zege: 1-0.

Ploeterend AZ pas laat voorbij Randers
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Randers FC
Randers FC

AZ kwam sterk uit de startblokken en creëerde in de openingsfase tal van kansen, maar keer op keer stuitte de ploeg op de uitblinkende Randers-doelman Patrik Carlgren. AZ-buitenspeler Jesper Karlsson nam het vijandelijke doel in het eerste kwartier meerdere malen onder vuur, maar vond Carlgren op zijn weg en werkte de bal over en naast het doel.

Ook aanvoerder Owen Wijndal kon in de openingsfase niet voor het breken van de ban zorgen. Na zijn actie vanaf de linkerkant haalde hij van binnen het strafschopgebied hard uit, maar zijn poging belandde vol op de vuisten van Carlgren. Luttele minuten later leverde een hakje van de in de basis gestartte Sam Beukema niks op. Pal voor de pauze leek Karlsson de score te gaan openen, maar weer lag Carlgren op heroïsche wijze in de weg. De 29-jarige doelman moest na zijn redding kort behandeld worden, maar kon de wedstrijd vervolgen. 

In de rust paste AZ-coach Jansen een dubbele wissel toe. Middenvelder Dani de Wit en back Aslak Fonn Witry keerden niet meer terug en werden vervangen door Vangelis Pavlidis en Yukinari Sugawara. De Japanse verdediger leek tien minuten na zijn entree gelijk voor impact te zorgen en gaf de bal na een fraaie combinatie aan Albert Gudmundsson, maar de IJslander schoot over.

Oosting
AZ bleef de aanval zoeken in de hoop de openingstreffer te forceren. Pavlidis probeerde het na een uur spelen met een acrobatisch hoogstandje, maar zijn omhaal scheerde net over het vijandelijke doel. Kort daarop probeerde Vito Hammershøy-Mistrati namens Randers hetzelfde, maar ook zijn omhaal belandde niet tussen de palen. Het was de eerste, echte keer dat Randers gevaarlijk werd voor het Alkmaarse doel. Na dat speldenprike pakte AZ het initiatief weer terug. Opnieuw kreeg Karlsson een kans, maar zijn schot uit de draai ging naast.

Een moment later schoot middenvelder Tijjani Reijnders de bal via een Randers-been in de handen van Carlgren. Een kwartier voor tijd vervingen Thijs Oosting en Mohamed Taabouni de leeggestreden Jordy Clasie en Karlsson en dat bleek een gouden zet. Oosting kreeg de bal na een redding van Carlgren terug en werkte de bal via de keeper in de goal voor zijn eerste treffer in de Alkmaarse hoofdmacht. Een nieuwe omhaal van Pavlidis in blessuretijd ging wederom over, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

CFR Cluj
CFR Cluj
2 - 0
FK Jablonec
FK Jablonec

Het Tsjechische FK Jablonec moest op bezoek bij het Roemeense Cluj een resultaat halen om door te kunnen naar de volgende ronde, maar slaagden daar niet in. Op aangeven van Cristian Manea opende de Kroaat Gabriel Debeljuh kort voor het rustsignaal de score. Jablonec moest daarna aan de bak. De ploeg van trainer Petr Rada nam nadien alle risico's om de gelijkmaker te maken, maar liep in het mes: Debeljuh gooide op assist van Valentin Costache de wedstrijd in het slot: 2-0.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
4
2
0
8-3
+5
14
2
Randers FC
6
1
4
1
9-9
0
7
3
FK Jablonec
6
1
3
2
6-8
-2
6
4
CFR Cluj
6
1
1
4
4-7
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.