Ploeggenoot helpt goal De Jong om zeep bij moeizame zege Sevilla

Reacties

Sevilla heeft in eigen huis met minimale marge gewonnen van hekkensluiter Leganés. Luuk de Jong speelde 83 minuten mee en was twee keer dicht bij een goal. 

Ploeggenoot helpt goal De Jong om zeep bij moeizame zege Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 0
Leganés
Leganés

De Jong kreeg midweeks nog rust toen Sevilla in de Europa League met 2-0 van FK Qarabag, maar zondagmiddag was de Nederlander gewoon weer van de partij in het thuisduel met hekkensluiter Leganés. Met De Jong in de punt van de aanval ging Sevilla op jacht naar de tweede plek. Bij een zege op Leganés zou de ploeg van coach Julen Lopetegui immers over Barcelona, dat zondag om 21.00 uur nog de uitwedstrijd speelt tegen Atlético Madrid, heen gaan.

In de eerste helft was Sevilla de bovenliggende partij en was het vooral wachten op de 1-0 van de thuisploeg. De Jong was tweemaal héél dicht bij die openingstreffer. Eerst produceerde hij een heel fraai hakje achter zijn standbeen, maar die poging ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. De Nederlander was daarmee bijzonder dicht bij een wereldgoal, maar het mocht niet zo zijn voor de voormalig PSV'er.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vervolgens dacht De Jong alsnog de 0-1 te maken, maar dat feestje werd verpest door ploeggenoot Franco Vázquez. De spits zag een poging deels gekeerd worden door Leganés-doelman Iván Cuéllar, maar de bal was alsnog op weg om over de doellijn heen te gaan. Voor de zekerheid gaf Vázquez nog een laatste tikje, maar hij deed dat in buitenspelpositie: goal afgekeurd.

Na rust was Sevilla het even kwijt en kreeg Leganés een aantal uitstekende kansen om de thuisploeg pijn te doen. Dat lukte niet. Mede omdat een waanzinnige omhaal van Youssef En Nesyri maar net naast ging.

Uiteindelijk was het dan toch Sevilla dat drie punten overhield aan het duel. Nadat De Jong een luchtduel had gewonnen was het verdediger Diego Carlos die de bal voor zijn voeten kreeg. De 26-jarige Braziliaan was scherp en tikte de bal binnen. Hij verzorgde daarmee de enige goal van de wedstrijd. De Jong zag de laatste zeven minuten vanaf de bank toe hoe zijn ploeg met heel veel moeite de minimale marge over de streep trok. Door de winst staat Sevilla nu één punt achter koploper Real Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.