Sevilla beste uitploeg van Spanje, Espanyol op 4000 tegengoals in La Liga

Reacties

Sevilla heeft zondagavond gewonnen bij Real Valladolid en blijft Barcelona en Real Madrid op de hielen zitten. Luuk de Jong deed van begin tot eind mee.

Sevilla beste uitploeg van Spanje, Espanyol op 4000 tegengoals in La Liga
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 1
Sevilla
Sevilla

In het laatste duel voor de interlandbreak was De Jong (boven op archieffoto) nog de grote man bij Sevilla, door te scoren in de 1-2 zege op stadgenoot Real Betis. Voor de Nederlander betekende dit zijn tweede treffer in Spaanse dienst. Zondag mocht hij ook tegen Real Valladolid weer in de basis beginnen, maar nu zat er geen doelpunt in voor de spits. Een benutte strafschop van Éver Banega bleek voldoende voor de drie punten.

Banega had bij zijn doelpunt overigens niet te klagen over een gebrek aan geluk. De Argentijn ging eerst in de fout vanaf elf meter, maar mocht nog eens aanleggen, omdat Valladolid-doelman Jordi Masip te ver voor zijn doellijn was gekomen. Bij de tweede poging schoot Banega vol overtuiging in de kruising. Valladolid slaagde er hierna niet in om wat terug te doen en ging voor de vijfde keer dit seizoen onderuit.

De teller van Sevilla staat op drie nederlagen. De ploeg van Julen Lopetegui (die bij Valladolid met tien man eindigde vanwege een rode kaart in de slotfase voor de opgefokte Lucas Ocampos) ging eerder dit seizoen in de fout bij Eibar (3-2), maar verloor verder alleen de topwedstrijden tegen Real Madrid (0-1) en Barcelona (4-0). Sevilla heeft slechts een punt minder dan de koplopers van La Liga, maar wel al een duel meer gespeeld.

Wat opvalt is dat Sevilla in uitwedstrijden erg goed presteert. Er werd zoals hierboven beschreven verloren bij Eibar en Barcelona, maar de overige zes duels buiten het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán leverden zestien punten op: vijf zeges en een remise.

Osasuna
Osasuna
1 - 2
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Osasuna verloor op 1 april 2018 voor het laatst een thuiswedstrijd en bleef vervolgens in liefst 31 wedstrijden op rij in het eigen Estadio El Sadar ongeslagen. Zondagmiddag maakte Athletic Club een einde aan die ongelooflijke reeks. Kenan Kodro werd elf minuten voor tijd de matchwinner, door na goed voorbereidend werk van Lekue raak te schieten. Athletic staat knap vijfde in La Liga.

Espanyol
Espanyol
1 - 1
Getafe
Getafe

Espanyol moest in eigen huis genoegen nemen met een punt tegen Getafe en bereikte door de vroege openingstreffer van Jaime Mata een grens die het liever nooit had bereikt. De tweede club uit Barcelona is de eerste club uit de geschiedenis van het Spaanse voetbal die 4000 tegendoelpunten heeft gekregen in La Liga. Het zal nog wel even duren voordat een volgende club deze grens bereikt; Athletic Club staat tweede op deze ranglijst, met 3802 tegendoelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslagen:


Zo 24 nov. 2019

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.