Plet zegt Roda JC en Rizespor af en nadert akkoord elders

Glynor Plet verkast definitief niet naar Roda JC. Ook het Turkse Rizespor, waar Plet bijna rond mee was, grijpt naast de 25-jarige spits. Plet verwacht na het weekend een akkoord te bereiken met een andere, nog onbekende buitenlandse club, zo laat hij Voetbal International weten.

Plet zegt Roda JC en Rizespor af en nadert akkoord elders

Vlak voor het einde van de transferperiode liet Plet, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor het RC Genk van Mario Been, zijn contract bij FC Twente ontbinden. Roda JC was geïnteresseerd , waarop de aanvaller een week bedenktijd vroeg. 'Maar in die week toonden er veel andere clubs ook interesse, dus ik had al gauw door dat Roda het niet ging worden.'

Sowieso heeft de Nederlandse competitie niet meer de voorkeur voor Plet. Eerder liet hij nog weten dat dat wel degelijk een optie was. 'Maar ik ben van de hoofdklasse via de Jupiler League en de middenmoot van de eredivisie beland bij FC Twente, de top van Nederland. De laatste stap had slagen bij een topclub moeten zijn, maar dat is niet gelukt. Ik heb er geen trek in om nu de weg terug te bewandelen', doelt Plet op Roda JC.

Hij wilde zijn grenzen verleggen, leek in Rizespor een nieuwe werkgever te hebben gevonden, maar de manier waarop die club gemaakte afspraken op papier zette, stond Plet niet aan. Inmiddels is hij bijna rond met een andere club, al wil hij niet zeggen welke. 'Het is een buitenlandse club die daar op het hoogste niveau speelt', verklapt hij. 'Maar ik ga niet op de zaken vooruit lopen. Met Rizespor was ik ook bijna rond, dat vertelde ik toen tegen iedereen, maar dat ging niet door. Na het weekend verwacht ik meer duidelijkheid.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen