Pleidooi voor basisplaats Gakpo bij Oranje: 'Die jongen heeft alles'

Reacties

De spelers van het Nederlands elftal komen maandag bij elkaar, om zich voor te bereiden op drie aankomende WK-kwalificatiewedstrijden. Woensdag is Noorwegen de eerste tegenstander en voor Theo Janssen bestaat er geen twijfel: Cody Gakpo moet in dit duel in de basiself beginnen.

Pleidooi voor basisplaats Gakpo bij Oranje: 'Die jongen heeft alles'
© Pro Shots

Het gaat de laatste tijd snel met de 22-jarige Gakpo, die voor het afgelopen EK de voorkeur kreeg boven jongens als Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi in de Nederlandse toernooiselectie. De PSV'er maakte als invaller zijn debuut in de groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Het bleef vooralsnog bij dit ene optreden, maar daar zou woensdag weleens verandering in kunnen komen.

Gakpo is goed aan het nieuwe seizoen begonnen en had het zondag nog op zijn heupen in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Met een doelpunt en een assist had hij een groot aandeel in de uiteindelijke 5-2 overwinning van de Eindhovenaren.

© Pro Shots

Het is de vraag in welk systeem Van Gaal wil gaan spelen tegen Noorwegen: 5-3-2, of toch 4-3-3? Tijdens zijn persconferentie liet de bondscoach doorschemeren dat hij voor laatstgenoemd systeem in ieder geval wat meer opties heeft, nu hij ook Bergwijn weer bij de groep heeft gehaald. Aan tafel bij Studio Voetbal voorspelde Pierre van Hooijdonk een basisplaats voor Gakpo.

Daar kon Janssen zich helemaal in vinden. 'Die jongen heeft alles', stelde de analist. 'Fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels en sterk tussen de linies. Ik kan heel erg van hem genieten; hij gaat een belangrijke speler worden voor Oranje. Hij is klaar om in de basis staan. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn andere opties, maar die zijn niet zo effectief als hij.'

Na de wedstrijd tegen Noorwegen speelt Nederland tijdens deze interlandbreak nog tegen Montenegro en Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.