'Plannen Laporta maken Barça-transfer Wijnaldum onzeker'

Reacties

Georginio Wijnaldum beschikt over een aflopend contract bij Liverpool en in Engeland is men ervan overtuigd dat de middenvelder in de zomer transfervrij zal overstappen naar Barcelona. De Spaanse journalisten die de club op de voet volgen delen die zekerheid echter (nog) niet.

'Plannen Laporta maken Barça-transfer Wijnaldum onzeker'
© Pro Shots

Het is een publiek geheim dat Ronald Koeman graag weer zou willen samenwerken met de dertigjarige Wijnaldum, die na dit seizoen zonder transfersom van club kan wisselen. Mundo Deportivo schrijft echter dat de komst van Wijnaldum voor de clubleiding geen prioriteit heeft. Er wordt vooral gezocht naar een nieuwe spits. Voor de defensie komt Éric García over van Manchester City.

Op het middenveld heeft Koeman al heel wat smaken. De achttienjarige Ilaix Moriba beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak en volgens Mundo Deportivo wil de nieuwe voorzitter Joan Laporta nu vooral de toekomst van de Barcelona-parel veiligstellen. Het huidige contract van Ilaix loopt nog tot medio 2022 door, maar het is de bedoeling dat deze verbintenis verlengd en opgewaardeerd wordt.

Koeman heeft dus ook gevraagd om de komst van Wijnaldum, maar het valt nog te bezien of dit financieel gezien allemaal mogelijk is. Wijnaldum heeft weliswaar geen prijskaartje aan zich hangen: hij zet wel in op een mooi salaris. En Laporta wil het salarishuis van Barcelona juist gaan inkrimpen, in zijn missie om de financiële problemen bij de club op te lossen. De boodschap op de cover van Mundo Deportivo is dan ook duidelijk: Ilaix komt vóór Wijnaldum.

Volgens Cadena SER is het sowieso de bedoeling dat er minder spelers van buitenaf gehaald gaan worden. Laporta wil La Masía weer belangrijk maken: de voorzitter is van plan om verschillende spelers in de verkoop te zetten en hoopt dat jeugdspelers dan kunnen doorstromen. Koeman heeft dit seizoen al bewezen dat hij niet bang is om de jeugd een kans te geven.

Barcelona verlengde woensdag het contract van Álex Collado, de 21-jarige aanvoerder van Barcelona B. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen zal gaan aansluiten bij de hoofdmacht. Ook de negentienjarige Nicolás González staat op de nominatie voor een promotie. Collado en González kunnen allebei op het middenveld uit de voeten, waardoor de komst van Wijnaldum onlogisch lijkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.