Plan Van der Sar krijgt vorm: Eredivisie-toppers in tweede seizoenshelft

Reacties

Het competitieprogramma voor het komende seizoen krijgt steeds meer vorm. Na een oproep van Ajax-directeur Edwin van der Sar worden zoveel mogelijk wedstrijden tussen de grote clubs in de tweede helft van het seizoen gespeeld.

Plan Van der Sar krijgt vorm: Eredivisie-toppers in tweede seizoenshelft
© Pro Shots

De Eredivisie-clubs hopen de verliezen door de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken bij het maken van de plannen voor het nieuwe seizoen. Er is de hoop dat er na de jaarwisseling weer met publiek in de stadions gespeeld kan worden. Om dan het maximale uit de mogelijkheden te kunnen halen, stelde Van der Sar al voor de topwedstrijden en beladen derby's in de tweede seizoenshelft te spelen. In dat scenario zouden Ajax, AZ, Feyenoord en PSV elkaar zoveel mogelijk ontlopen in de eerste maanden van het seizoen.

Dat plan heeft steun gekregen vanuit de KNVB. Directeur Eric Gudde vindt het een goed plan om de meest aantrekkelijke wedstrijden voor het publiek pas later in het seizoen in te plannen. In het voorstel dat nu bij de clubs ligt, worden de duels tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV waar mogelijk pas in 2021 gespeeld.

Exact speelschema
Bij de speelkalender die nu op tafel ligt bij de clubs, begint het seizoen op zaterdag 12 september en wordt er in 2020 tot woensdag 23 december doorgespeeld. Er is dan een korte winterstop en de clubs hervatten het seizoen alweer op 9 januari. De reguliere competitie eindigt dan op 16 mei.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.