Pittige loting voor PSV in groepsfase Europa League

Reacties

PSV is vrijdagmiddag bij de loting voor het hoofdtoernooi van de Europa League gekoppeld aan AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz.

Pittige loting voor PSV in groepsfase Europa League
© Pro Shots

De formatie van Roger Schmidt was lange tijd in de race voor een Champions League-ticket, maar door de eliminatie tegen Benfica in de play-offs is het dus Europa League-voetbal geworden. Afgelopen seizoen nam PSV ook deel aan het een na belangrijkste Europese clubtoernooi. In de zestiende finale viel toen het doek tegen Olympiakos Piraeus.

Tegenstander AS Monaco eindigde afgelopen seizoen op de derde plek in de Ligue 1 en strandde net als PSV in de play-offs van de Champions League. Shakhtar Donetsk was te sterk voor de Monegasken, waar Myron Boadu en Anthony Musaba onder contract staan. Real Sociedad speelde vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League tegen AZ. De Spanjaarden wonnen thuis met 1-0, in Alkmaar werd er niet gescoord. Sturm Graz is de nummer drie van het afgelopen seizoen in Oostenrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De groepsduels worden gespeeld op 16 september, 30 september, 21 oktober, 4 november, 25 november en 9 december. De winnaars van de poules gaan rechtstreeks naar de laatste zestien; om de andere acht tickets voor de achtste finale strijden de nummers twee van de Europa League-poules met de nummers drie van de Champions League-groepen. Voor de verliezers van die tussenronde zit het Europese avontuur erop. De nummers drie van de Europa League-poules gaan naar een tussenronde in de Conference League. De Europa League-finale is op woensdag 18 mei in Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.