Pissig Barcelona gaat tweede gele kaart Frenkie de Jong aanvechten

Reacties

Frenkie de Jong kreeg donderdagavond rood namens Barcelona, maar de club laat het er niet bij zitten. Via een statement maken de Catalanen bekend dat ze in beroep gaan tegen de tweede gele kaart van de Nederlander.

Pissig Barcelona gaat tweede gele kaart Frenkie de Jong aanvechten
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Barça beleefde donderdag een zeer teleurstellende avond. Het bleef bij Cádiz 0-0, en tot overmaat van ramp kreeg trainer Ronald Koeman rood. Dat gold ook voor middenvelder De Jong, die tweemaal geel ontving. Vooral de tweede leek wat zwaar gestraft, na afloop kreeg de ex-Ajacied bijval én kritiek. De club laat het er een dag later niet bij zitten.

Barcelona meldt dat het in beroep gaat tegen de tweede gele kaart van De Jong, zoals ook de gele kaart die Sergio Busquets in blessuretijd kreeg zal worden aangevochten. De aanvoerder kreeg die kaart omdat hij een tweede bal in het spel bracht, hetgeen wordt gezien als onsportief gedrag. De werkgever van Koeman stapt nu dus naar de tuchtcommissie.

Het is niet duidelijk of de poging van Barça kans van slagen heeft, in Nederland kunnen gele kaarten in principe niet geseponeerd worden. Rode kaarten wel. Overigens wordt er door de club niets gemeld rondom de rode kaart van Koeman: hij zal dus geschorst zijn voor het thuisduel met Levante van komende zondag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.