Piroe werkt verder aan prachtige cijfers in debuutseizoen bij Swansea City

Reacties

In het Engelse Championship heeft Swansea City maandagavond drie punten gepakt bij West Bromwich Albion. Joël Piroe toonde weer eens zijn waarde voor de ploeg uit Wales.

Piroe werkt verder aan prachtige cijfers in debuutseizoen bij Swansea City
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0 - 2
Swansea City
Swansea City

Piroe maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Swansea en voelt zich bij zijn nieuwe club als een vis in het water. De Nederlander scoorde voor de jaarwisseling al elf keer in het Championship, maar in de eerste zeven competitiewedstrijden van 2022 bleef hij droog staan. Die periode werd afgesloten tegen Bristol City en maandagavond volgde competitiedoelpunt nummer dertien.

Piroe, die in de basiself was begonnen, profiteerde elf minuten voor tijd van goed voorbereidend werk van Olivier Ntcham. Hij speelde twee tegenstanders uit en trok de bal terug naar Piroe, die met een goed schot de score opende. Cyrus Christie wist de marge hierna te verdubbelen en de Swansea-zege veilig te stellen.

Swansea speelde tussen 2011 en 2018 in de Premier League en doet sinds de degradatie van een kleine vier jaar geleden zijn best om weer terug te keren naar de elite. Dat gaat dit seizoen opnieuw niet lukken: Swansea is met 41 punten de nummer zestien van de ranglijst. De achterstand op de ploegen uit de subtop is te groot om nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om promotie. Voor degradatie hoeft Swansea ook niet te vrezen, waardoor het dit seizoen zonder druk kan uitspelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.