Piroe ontbolstert in offensief sterk Jong PSV

Reacties

Hij ziet Luuk de Jong prima presteren in PSV 1 en weet de ogen van Ruud van Nistelrooy op zich gericht. Joël Piroe hoopt ooit in hun voetsporen te treden, maar voorlopig kijkt hij naar ze en leert hij de kneepjes van het spitsenvak.

Piroe ontbolstert in offensief sterk Jong PSV

Dromen van PSV 1, het is voor later. De negentienjarige spits ontbolstert langzaam in de schaduw. In de vaderlandse jeugdelftallen bewijst hij zijn klasse met grote regelmaat, bij Jong PSV valt hij ook op. Afgelopen vrijdag scoorde Piroe liefst vier keer tegen Almere City. Oké, een zwakke defensieve prestatie van de Almeerders, maar Jong PSV is niet voor niets de meest scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie.

Piroe en zeker ook linksbuiten Cody Gakpo spelen daar een belangrijke rol in. Een pure afmaker, maar ook balvast, het zijn typeringen die over Piroe gebezigd worden. Bij PSV weten ze het al zeker, die gaat PSV 1 halen. Of liever gezegd: hij heeft de potentie om PSV 1 te halen. Het ligt aan de speler zelf klinkt het dan zo mooi. En ook aan PSV zelf natuurlijk.

De vraag is wanneer Piroe er klaar voor is. De concurrentie is hevig. De Jong is de absolute nummer één, Maxi Romero is in aantocht en Sam Lammers is verhuurd aan Heerenveen. Bovendien zal PSV altijd alert zijn op jonge talentvolle buitenlandse spitsen. Ook al hebben ze zelf een talentje rondlopen.

Piroe komt uit Wijchen en was als jeugdspeler actief bij NEC/FC Oss en Feyenoord. Hij debuteerde als zeventienjarige en maakte zijn eerste profgoal als achttienjarige. Nu op negentienjarige leeftijd leverde hij zijn eerste hattrick af. Als Luuk de Jong een keer een snipperdag wil opnemen, dan staat Piroe klaar. Een debuut in het eerste dit seizoen zou een fraaie beloning voor zijn ontwikkeling zijn.

Maar voorlopig richt hij zich wat wedstrijden betreft op Jong PSV. De titelfavorieten zullen met angst en beven de opstelling van de Eindhovense beloften checken als het duel met Jong PSV op de agenda staat. De spitsen van de beloftenelftallen (denk ook aan Druijf bij Jong AZ en Venema bij Jong FC Utrecht) zijn wat dat betreft gebaat bij de tegenstand die ze krijgen. Piroe hoort in dat rijtje thuis en mag bewijzen dat hij Nederland weer aan een luxeprobleem in de spits kan helpen.

De topvijf van speeldag 19

1. Joel Piroe (Jong PSV) 8,5
2. Rafik Zekhnini (FC Twente) 8
3. Peet Bijen (FC Twente) 8
4. Joeri Poelmans (Helmond Sport) 8
5. Kevin Felida (FC Den Bosch) 7,5

Algemeen individueel klassement

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,69
2. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,66
3. Huseyin Dogan (TOP Oss)       6,64
Bryan Smeets (TOP Oss) 6,64
5. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,63
Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,63
7. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam)  6,53
Ferdy Druijf (Jong AZ) 6,53
9. Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,5
10. Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) 6,47
Jaroslav Navratil (Go Ahead Eagles) 6,47

FC Twente en FC Den Bosch met drie spelers in Elftal van de Week

FC Twente werkte een uitermate goede tweede helft af tegen NEC en drie spelers kwamen na die prestatie van de formatie uit Enschede in het Elftal van de Week. Peet Bijen, Rafik Zekhnini en Jari Oosterwijk werden als de uitblinkers gezien. Ook de verrassende nummer één halverwege het seizoen, FC Den Bosch, ziet drie spelers terug bij de beste elf.

Doelman Wouter van der Steen is inmiddels een vaste waarde in het elftal. Hij hield de Bossche winterkampioen andermaal op de been tegen Roda JC. Zijn ploeggenoten Leo Väisänen en Kevin Felida verdienden ook een uitverkiezing. De derde verdediger bij de beste elf is Jeroen Veldmate van Go Ahead Eagles.

Op het middenveld zien we ook de Fransman Robin Maulun van Cambuur en tweevoudig doelpuntenmaker Joeri Poelmans van Helmond Sport. Voorin twee spelers van Jong PSV, niet toevallig de meest scorende ploeg van de heenronde. Speler van de week Piroe en buitenspeler Gakpo vertegenwoordigen de Eindhovense beloften die tegen Almere City weer vijf keer scoorden.

In het algemeen individueel klassement greep Branco van den Boomen van FC Eindhoven zo vlak voor het einde van het jaar de eerste plek. De middenvelder is de best beoordeelde speler van de eerste competitiehelft. Een andere middenvelder, Jong PSV-speler Ramon Pascal Lundqvist, bezet de tweede plek. De TOP Oss-sterkhouders Huseyin Dogan en Bryan Smeets vinden we op plek drie en vier. Naast TOP Oss hebben ook FC Den Bosch, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles twee spelers in de toptien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.