Pirlo schept duidelijkheid: Suárez kan Juventus-transfer vergeten

Reacties

Andrea Pirlo heeft zaterdag op zijn persconferentie, in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Sampdoria, bevestigd dat de kans erg klein is dat Luis Suárez de nieuwe spits van Juventus wordt.

Pirlo schept duidelijkheid: Suárez kan Juventus-transfer vergeten
© Pro Shots

Juventus gold lange tijd als de belangrijkste kandidaat om Suárez (33) over te nemen van Barcelona, maar dan moest de Uruguayaan wel een Italiaans paspoort zien te bemachtigen. De Oude Dame heeft in zijn selectie immers geen ruimte meer voor spelers van buiten de Europese Unie. Suárez behaalde donderdagmiddag zijn zogeheten 'B1-toets', waarmee hij een Italiaans paspoort zou kunnen aanvragen.

Het is echter onmogelijk om al het papierwerk al voor het sluiten van de transfermarkt in orde te maken. Daarmee is een transfer naar Juventus vrijwel zeker van de baan. 'Het duurt een tijdje voordat je een Italiaans paspoort hebt, dus het is onwaarschijnlijk dat Suárez de nieuwe spits van Juventus kan worden', zei Juventus-coach Pirlo zaterdag.

De vraag is wie dan wél de vervanger van de naar Inter Miami vertrokken Gonzalo Higuaín zal worden. Edin Dzeko van AS Roma schijnt de topkandidaat te zijn. 'Het is geen geheim dat we een spits willen aantrekken, maar de transfermarkt is nog wel even open en ieder team heeft te maken met ongeveer dezelfde problemen. We hebben geen haast', aldus Pirlo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.