Pirlo moet kleur bekennen: wie wordt de adjudant van De Ligt?

Reacties

Waar Andrea Pirlo na de zege op Udinese nog voorzichtig klaagde over de bezetting voorin, begint in de defensie een luxeprobleem te ontstaan voor de Juventus-coach. Pas voor het eerst dit seizoen zijn de vier beste centrumverdedigers bij de Italiaanse topclub gelijktijdig fit.

Pirlo moet kleur bekennen: wie wordt de adjudant van De Ligt?
© Pro Shots

Juventus heeft al het nodige blessureleed achter de rug dit seizoen. Met name achterin moest Pirlo in de voorbije maanden regelmatig improviseren. Matthijs de Ligt kende een moeizame seizoenstart door schouderproblemen en kwam op 21 november pas voor het eerst in actie in de Serie A. Op dat moment stond Giorgio Chiellini al even aan de kant met een spierblessure, die hem uiteindelijk uit de roulatie hield tot afgelopen zondag. Merih Demiral liep eind vorig jaar ook nog eens een spierblessure op en zat tegen Udinese voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.

Zo is het niet meer dan logisch dat Leonardo Bonucci van de centrumverdedigers in de Juve-selectie dit seizoen de meeste speelminuten heeft gekregen. De 33-jarige Italiaan speelde in de voorbije speelrondes echter zeker niet altijd vlekkeloos. Na de 0-3 nederlaag tegen Fiorentina vlak voor de kleine winterstop ging hij nog publiekelijk door het stof. 'Ik wil me verontschuldigen bij de fans', schreef Bonucci op Instagram, na de in zijn ogen slechtste wedstrijd van Juve in het eerste deel van het seizoen.

Tegen Udinese koos Pirlo voor De Ligt en Bonucci als duo, maar de druk op laatstgenoemde zal toenemen nu Chiellini en Demiral weer fit zijn. Met name bij Demiral neemt het ongeduld toe. Volgens Fanatik wil de 22-jarige Turk vertrekken nu zijn uitzicht op een basisplaats niet is verbeterd. Demiral werd net als De Ligt in de zomer van 2019 naar Turijn gehaald, maar het is hem nog niet gelukt uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler.

Van het viertal is De Ligt ondertussen het meest zeker van een basisplaats. De ex-Ajacied past met zijn speelstijl perfect in de plannen van Pirlo en blinkt behalve als voetballende verdediger ook uit in het verdedigen van grote ruimtes. De nieuwe Juve-coach varieert tactisch graag en kiest daarom als er met drie centrumverdedigers gespeeld wordt ook regelmatig voor een vleugelverdediger als derde man in het centrum, zodat er makkelijker geschakeld kan worden naar een systeem met vier verdedigers. Ook dat is niet gunstig voor de ongeduldige Demiral.

De strijd achterin maakt de komende reeks van Juventus alleen maar interessanter. Woensdag wacht in de Serie A de topper tegen koploper AC Milan, waarna zondag een duel met Sassuolo volgt.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.