Pirlo komt met geweldig compliment voor De Ligt na CL-kwalificatie

Reacties

Juventus plaatste zich dinsdagavond voor de achtste finale van de Champions League, met Matthijs de Ligt als basisspeler. Trainer Andrea Pirlo was erg blij met de Nederlander.

Pirlo komt met geweldig compliment voor De Ligt na CL-kwalificatie
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Ferencváros
Ferencváros

De Ligt keerde onlangs terug na een schouderoperatie en voor de tweede keer achter elkaar speelde hij negentig minuten mee bij Juventus. Dat deed hij zoals Pirlo het verwachtte, legde de Italiaanse coach uit na de wedstrijd. 'We wisten dat zijn terugkeer belangrijk zou zijn in defensief opzicht en in het bij elkaar houden van het team met zijn passing van achteruit', aldus Pirlo bij Sky Sport Italia. 'Op zijn twintigste wisten we al dat De Ligt een echte aanvoerder was.'

Overigens ging De Ligt niet geheel vrijuit bij de tegentreffer. Ferencváros kwam in de negentiende minuut brutaal op voorsprong in Italië. Nadat De Ligt een kopduel had verloren, konden de Hongaren doorstoten richting het doel van Wojciech Szczesny. Via Cristiano Ronaldo en een late goal van Álvaro Morata werd de achterstand weggepoetst en zodoende een plek in de achtste finale veiliggesteld.

Eerder op de avond schreven De Ligt en zijn teamgenoten achterin al geschiedenis. Zij vormden de eerste niet-Italiaanse defensie van Juventus in de clubgeschiedenis.

'De Ligt is sneller dan wij denken de aanvoerder van Juventus'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.