Piqué neemt het op voor uitgejouwde Umtiti: 'Verplaats je eens in een speler'

Reacties

Gerard Piqué heeft het opgenomen voor zijn Barcelona-teamgenoot Samuel Umtiti die op een zijspoor is beland bij de club, maar niet wilde meewerken aan een vertrek deze zomer. Barcelona hoopte Umtiti, die een riant salaris verdient, te slijten, maar hij sloeg meerdere aanbiedingen af. 

Piqué neemt het op voor uitgejouwde Umtiti: 'Verplaats je eens in een speler'
© Pro Shots

Dat Umtiti niet wilde vertrekken en genoegen neemt met een reserverol bij trainer Ronald Koeman stuit een deel van de fans van Barcelona tegen de borst. De Franse wereldkampioen, die in 2016 overkwam van Olympique Lyonnais, wordt geregeld uitgejouwd wanneer hij warmloopt in Camp Nou. Dit seizoen speelde hij nog geen officieel duel voor Barça.

Piqué vindt dat die supporters zich ook moeten verplaatsen in de belangen van Umtiti. 'Ik weet zeker dat de meeste mensen die hem uitfluiten dertig jaar binnen een bedrijf werken, daar niet veel doen en weten dat ze niet ontslagen gaan worden', vertelde Piqué, die op de weg terug is van een blessure, in een radio-uitzending van La Sotana.

'Ik weet dat het heel moeilijk is, maar je moet je in de situatie van een speler verplaatsen. Kijk, de mensen hebben het volste recht om te fluiten. Ik zeg dus niet: stop met fluiten, maar toon empathie', aldus Piqué, die onlangs tot een akkoord kwam met de clubleiding over een salarisverlaging.

'Het was ook niet Umtiti die zijn contract heeft opgesteld. Zijn verbintenis werd vernieuwd door iemand binnen de club die daar na een stemming van de leden terecht is gekomen. Uiteindelijk zijn de leden ook medeverantwoordelijk. Zij kiezen de president die over de contracten gaat', aldus de 34-jarige verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.