Piqué maakt schreeuwende supporters blij: 'Ik zal hier sterven'

Reacties

In zijn afscheidsspeech heeft Gerard Piqué een terugkeer bij Barcelona aangekondigd. De afzwaaiende verdediger zei, vechtend tegen de tranen, dat hij 'zal sterven' bij de club.

Piqué maakt schreeuwende supporters blij: 'Ik zal hier sterven'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 0
UD Almería
UD Almería

'Dank jullie allemaal', zei Piqué na de wedstrijd tegen UD Almería, zijn laatste in Camp Nou. 'Als je ouder wordt in het leven, besef je dat je soms afscheid moet nemen als je ergens van houdt.' Supporters schreeuwden massaal 'president, president!' om duidelijk te maken dat Piqué zich kandidaat moet stellen voor het voorzitterschap. Zo ver ging hij niet in zijn speech, maar hij gaf de supporters wel reden tot optimisme.

'Ik ben ervan overtuigd dat ik hier in de toekomst zal terugkeren', zei Piqué. 'Ik houd ontzettend veel van Barcelona, dat het tijd was om elkaar wat ruimte te gunnen. Daarom vind ik dit het juiste moment om te vertrekken. Dit is geen vaarwel. Ik ben al eens vertrokken bij deze club toen ik zeventien was, maar mijn opa schreef me na mijn geboorte al in als lid van de club. Ik ben hier geboren en ik zal hier sterven.'

Ploeggenoot Sergio Busquets, die de aanvoerdersband voor de gelegenheid afstond aan Piqué, zei na de wedstrijd dat zijn ploeggenoot een 'waanzinnige' nalatenschap achterlaat. 'Hij heeft van Barcelona een van de beste clubs ter wereld gemaakt. Hij heeft geschiedenis geschreven. Hij heeft alles voor de club gegeven. Als geen ander voelt hij deze club aan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.